Politie Gelderland-Midden

Ede - botsing met politiewagen: agent licht gewond
Publicatiedatum: 21-11-2004

Een agent van de Edese politie is zaterdagavond licht gewond geraakt nadat hij op de Klaphekweg betrokken raakte bij een aanrijding met een andere automobilist. De agent was samen met een diensthond op weg op weg naar een melding aan de Veenderweg, waar collega's in moeilijkheden dreigden te raken. Op de Klaphekweg wilde de agent een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 39-jarige Edenaar, inhalen. Omdat de politiewagen blauw zwaailicht aanhad week de Edenaar uit naar rechts en om nog onduidelijke reden vervolgens weer naar links. In een poging een aanrijding te vermijden reed de agent vervolgens de rechter berm in. Vermoedelijk als gevolg van gladheid raakte de politiewagen in een slip en botste tegen enkele betonnen paaltjes bij een boom. De politiewagen raakte daarbij zwaar beschadigd. De agent raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar de verwondingen echter mee bleken te vallen. De agent kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De diensthond was ongedeerd gebleven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - frontale aanrijding: twee gewonden

Publicatiedatum: 21-11-2004

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Goorsteeg in Lunteren zijn zaterdagavond twee Edenaren gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even voor tien uur. Volgens de politie raakte een 30-jarige Edese automobilist vermoedelijk als gevolg van de gladheid in een slip en kwam daarbij op de verkeerde weghelft terecht. Daarbij botste hij op een tegenligger, een 22-jarige man uit Lunteren. De Edenaar en zijn 21-jarige bijrijder raakten gewond. Zij zijn met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. De Lunterenaar kwam bij het ongeval met de schrik vrij. Beide auto's moesten worden afgesleept. Drankgebruik bij de bestuurders werd door de politie uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vechtersbazen aangehouden

Publicatiedatum: 21-11-2004

De Edese politie heeft zondagochtend op de Nieuwe Stationsstraat twee Edenaren aangehouden nadat ze met elkaar op de vuist waren gegaan. Agenten werden rond kwart over vier naar een horecazaak in de straat geroepen in verband met een conflict. Bij aankomst troffen de agenten de beide Edenaren voor de zaak aan. Aan de hand van getuigenverklaringen en de beide betrokkenen zouden de Edenaren met elkaar op de vuist gegaan zijn nadat de één de ander beschuldigd had van diefstal van een telefoon. Daarbij zou de gedupeerde, een 46-jarige Edenaar, de vermeende dief het eerst te lijf zijn gegaan. De ander, een 21-jarige plaatsgenoot, zou zich vervolgens verweerd hebben waarbij de 46-jarige op de grond was gevallen. Volgens getuigen zou de 21-jarige de 46-jarige man daarbij in het gezicht getrapt hebben. De 46-jarige man werd vervolgens aangehouden op verdenking van mishandeling. De 21-jarige wordt poging tot zware mishandeling verweten en werd eveneens aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - rijbewijs kwijt na dronkemansrit

Publicatiedatum: 21-11-2004

De Wageningse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit die plaats. Dat gebeurde op de Gerdesstraat. Agenten hadden omstreeks half vier een melding ontvangen dat er op de Stadsbrink vernielingen zouden worden aangericht. Op weg daar naar toe stuitten zij op een auto die bij het zien van de politie wagen met hoge snelheid en spinnende wielen er vandoor ging. De agenten zetten hierop de achtervolging in. Daarbij werden snelheden bereikt van ongeveer 100 km/u binnen de bebouwde kom, waar maximaal 50 gereden mag worden. Na diverse verkeersovertredingen stopte de bestuurder op de Gerdesstraat. In de auto bleek de 25-jarige Wageninger achter het stuur te zitten. Hij werd vervolgens aangehouden nadat de agenten alcohol hadden geroken. Bij de ademanalyse werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,41. Dat is ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Voor de agenten reden het rijbewijs van de automobilist in te vorderen. De man is later met enkele processen-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---