Stad Utrecht, 13.10 uur

Utrecht 21-11-2004 - Persberichten stad Utrecht

Valse naam

UTRECHT Een 37-jarige man uit Badhoevedorp is in de nacht van zaterdag op zondag om 03.30 uur aangehouden op de Telingstraat omdat hij een valse naam opgaf. De man kreeg van agenten een bekeuring voor wildplassen en gaf hierbij een valse naam op. De man is toen meegenomen naar het bureau waar zijn ware identiteit naar voren kwam.

Met alcohol op achter het stuur

UTRECHT- Een 21-jarige automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Eykmanlaan omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur reed. Agenten zagen omstreeks 02.45 uur een auto met hoge snelheid rijden over de Eykmanlaan met de alarmlichten aan. Zij hebben de automobilist staande gehoudenen hem een blaastest laten doen. Hieruit bleek dat de 21-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. De ademanalyse bevestigde dit; het resultaat was 505 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Agressieve automobilist

UTRECHT Een 25-jarige automobilist uit De Bilt is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur aangehouden op het Zandpad omdat hij zeer agressief gedrag vertoonde. Agenten hadden de man met hoge snelheid over de Einsteindreef zien rijden en zijn de man achterna gereden. Op het Zandpad lukte het de agenten de man staande te houden. De automobilist reageerde echter zo agressief dat de agenten besloten tot aanhouding over te gaan. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij later die nacht, met een aantal bekeuringen op zak, weer is vrijgelaten.

Bromfiets kwijt

UTRECHT- Een 26-jarige man uit Soestdijk is zaterdagmiddag om 17.40 uur zijn bromfiets kwijtgeraakt. Agenten zagen de bromfietser rijden zonder helm over de Kruisstraat. Daarnaast was de man niet in het bezit te van een verzekering en een bromfietscertificaat. Hij kreeg hiervoor drie bekeuringen en zijn bromfiets is in beslaggenomen voor technisch onderzoek.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is een 41-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor auto inbraak. Beveiligingspersoneel van een parkeergarage aan de Jaarbeurstraverse betrapte de man op heterdaad bij het inbreken in een auto. De man ging er vandoor, maar kon met behulp van omstanders worden aangehouden. Agenten hebben de man vervolgens overgebracht naar het politiebureau en heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling politie agent

UTRECHT- Een groep van vier mannen (32, 33, 34 en 45 jaar oud) is in de nacht van zaterdag op zondag op de Lange Elisabethstraat aangehouden. Omstreeks 02.00 uur zag een agent van het bike-team dat twee mannen zich ophielden in een steeg. Een van hen stond te urineren en de agent sprak de man hierop aan. De agent sommeerde de twee de steeg te verlaten. Een van de mannen weigerde dit en begon de agent uit te schelden. Ook weigerde hij zijn identiteit te geven. Uiteindelijk heeft de agent de man, een 32-jarige man uit IJsselstein aangehouden. Zijn drie vrienden waren het hier niet mee eens en begonnen zich met de zaak te bemoeien waarbij de politieagent is geslagen op zijn hoofd. Inmiddels waren er drie andere agenten van het bike-team gearriveerd en is de hele groep aangehouden en geboeid meegenomen naar het politiebureau. Hier kregen zij een bekeuring. De man die de agent geslagen heeft, een 45-jarige Utrechter, is ingesloten. De agent hield aan de mishandeling een flinke hoofdpijn over, maar hoefde zich niet onder behandeling van een arts te stellen.