Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 20 november en zondag 21 november 2004

Aanrijding met letsel

Aanrijding bromfiets met voetganger, voetganger breekt beide benen

Vriezenveen

Op vrijdag 19 november '04 omstreeks 22.12 uur reed een 18 jarige man uit Westerhaar op zijn bromfiets over het fietspad van de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen. Hij kwam uit de richting van Vriezenveen en reed in de richting van Westerhaar. Opeens kwam hij in botsing met een 55 jarige man uit Vriezenveen die over het fietspad liep. Door de botsing raakte de voetganger buiten bewustzijn. De bromfietsbestuurder raakte gewond aan zijn hoofd. Beide mannen werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat de voetganger zijn beide benen had gebroken. De bromfietsbestuurder was nuchter, de voetganger verkeerde onder invloed van alcohol. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (04-143291)

Mishandeling

'Verliefde' man slaat automobiliste.

Enschede

Een 26 jarige automobiliste uit Enschede wilde op vrijdag 19 november '04 omstreeks 14.12 uur haar auto parkeren aan het Leunenberg in Enschede. Zij zag dat in het parkeervak alwaar zij haar auto wilde parkeren een verliefd stelletje stond. Omdat zij daar wilde parkeren claxonneerde zij enkele keren om dit het verliefde stel kenbaar te maken. De vrouw liep daarop door maar de man van het stel liep naar de automobiliste. Hij trok het portier van haar open en sloeg haar tegen haar hoofd. De automobiliste kon een tweede klap voorkomen door snel het portier dicht te trekken. Zij zag dat de man en de vrouw richting de Reutumbrink liepen. Het stel is onbekend gebleven. De Politie Twente is opzoek naar getuigen.(04-143075)

Bedreiging

Vriendin bedreigde haar vriend met een mes

Hengelo

Een 39 jarige man uit Nieuwegein deed aangifte van bedreiging. Hij werd op zaterdag 20 november '04 omstreeks 2.55 uur door zijn 39 jarige Hengelose vriendin bedreigd met een mes. Bij de komst van de politie probeerde de vrouw haar aanhouding te voorkomen door weg te lopen. Zij werd echter door de agenten in een tuin achter een woning aan de Nijverheidstraat aangehouden. Het mes werd daar ook aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw werd opgesloten en is gistermiddag na verhoor in vrijheid gesteld. (04-143334)

Agressieve winkeldief

De verdachte scheurde de blouse stuk van de medewerker van de supermarkt.

Enschede

Op vrijdag 19 november '04 werd in een supermarkt aan de Van Loenshof in Enschede een 59 jarige winkeldief aangehouden. Het winkelpersoneel had gezien dat hij enkele rolletjes plakband en een appel had gestolen. De verdachte verzette zich heftig tegen zijn aanhouding. Hierbij scheurde hij de blouse van een 40 jarige medewerker van de supermarkt stuk. Ook toen de politieagenten aanwezig waren was de man agressief en vervelend. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek nadat de man was gefouilleerd dat hij nog meer gestolen goederen bij zich had. De verdachte is opgesloten en in verzekering gesteld. (04-143193)

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Twee mannen aangehouden ivm handel in illegaal vuurwerk

Haaksbergen/Wezep

De afdeling milieu van de Politie Twente had een onderzoek ingesteld naar de illegale handel van vuurwerk van een 32 jarige man uit Haaksbergen. De man werd op vrijdag 19 november aangehouden en in zijn schuur werd een aanhangwagen met 385 illegaal vuurwerk aangetroffen. Tevens werd bij een 38 jarige man uit Wezep 80 Kg vuurwerk in zijn auto aangetroffen. De politie van Noord Oost Gelderland hebben in zijn woning in Wezep een onderzoek ingesteld en troffen daar 160 kilo illegaal en legaal vuurwerk aan. In totaal werd er 625 kilo vuurwerk in beslag genomen. De mannen werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-129676)

Aanrijding onder invloed van alcohol

Automobiliste had geen rijbewijs, auto was niet verzekerd en zij blies een uitslag van 2,9 promille.

Almelo

Op vrijdag 19 november '04 omstreeks 16.14 uur werd de auto van een 52 jarige man uit Almelo aangereden. Hij reed over de Violierstraat in Almelo. Een 45 jarige automobiliste uit Almelo zag hem, toen zij wegreed uit een parkeervak, over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. Omdat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij blies een uitslag van 2,9 promille. Haar rijbewijs was echter al eens eerder ingevorderd en ongeldig verklaard. De auto die zij bestuurde was niet verzekerd. De auto werd in beslag genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-143186)

Aanrijding onder invloed van alcohol

Veroorzaker reed door na aanrijding en bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Enschede

Op vrijdag 19 november '04 omstreeks 17.19 uur kwam er een melding van een aanrijding op de kruising Broekheurnering - Oosterveld in Enschede. De agenten werden aangesproken door een 47 jarige automobiliste uit Enschede. Zij was in haar auto aangereden door een man die daarna was doorgereden. De vrouw had geen zichtbare schade aan haar auto. De veroorzaker van de aanrijding had ook een lantaarnpaal aan de Wienebrink aangereden. Agenten hebben daarop een 60 jarige man uit Enschede in een woning aan de Wiendebrink aangehouden. Omdat het leek of de man in shocktoestand was werd er eerst een ambulance gewaarschuwd om de man te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat de man veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man een uitslag van 2,8 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval (04-143213)

Belediging agenten

Vriend van de verdachte werd ook aangehouden voor het belemmeren van de aanhouding van zijn vriend.

Enschede

Op zaterdag 20 november '04 omstreeks 3.30 uur werden surveillerende agenten op de Oude markt in Enschede aangesproken door een 25 jarige man. Hij vertelde dat hij zijn mobiele telefoon was verloren. De man wilde daar onmiddellijk aangifte van doen. De agenten verwezen de man hiervoor naar het politiebureau. De man was het daar niet mee eens en schold de agenten uit. Deze hebben de man, die behoorlijk dronken was, nogmaals gevraagd om weg te gaan. De man bleef echter schelden en voldeed niet aan de vordering van de agenten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vriend van de man, een 22 jarige man uit Enschede, werd aangehouden omdat hij de aanhouding van zijn vriend wilde belemmeren. De beide mannen zijn na verhoor, gisterochtend, weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-143350)

Rijden onder invloed

Verdachte blies een uitslag van 1,4 promille.

Hengelo

Op zaterdag 20 november '04 omstreeks 4.00 uur werd een 24 jarige automobilist uit Borne op de Holtersweg in Hengelo gecontroleerd. Agenten zagen dat de automobilist met zijn voertuig bij de rotonde op de Bornsestraat de bocht miste en op de geleiding tussen de hoofdrijbaan en het fietspad terecht kwam. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Hij blies op het politiebureau een uitslag van 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-143348)

Regionale fietsverlichtingscontrole

De Politie Twente heeft op zaterdag 20 november '04 van 18.00 uur tot 24.00 uur gecontroleerd op fietsverlichting in de gehele regio.

Twente

Tijdens deze grote controle werden in totaal 582 bekeuringen uitschreven waarvan 544 voor het niet voeren van de verlichting. De overige bekeuringen waren onder andere voor het onjuist parkeren, geen bromfietscertificaat, geen gordel, geen helm, rijden door het rode licht, 17 bekeuringen werden er uitgeschreven voor het negeren van een geslotenverklaring etc. De bestuurders die hun verlichting wel juist voerden kregen een kleine attentie. Deze attentie was een sleutelhanger in de vorm van een klein geel gloeilampje. De ontvangers van dit lampje konden deze actie waarderen. (04-143677)

Dodelijke aanrijding

Eenzijdige aanrijding waarbij een 21 jarige bestuurder op slag dood was.

Daarle/Daarleveen

Op zaterdag 20 november '04 reed een 21 jarige automobilist uit Daarleveen over de Groeneweg in Daarle. Nadat hij de brug was gepasseerd hield hij zijn voertuig niet meer onder controle. Hij kwam tegen een boom tot stilstand en was op slag dood. Het ongeval vond plaats op de weg tussen Daarle en Daarleveen. Deze weg is gisteravond enkele uren voor het overige verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. De verkeersspecialisten van de politie Twente hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Dat het gladde wegdek op de brug en rol heeft gespeeld wordt niet uitgesloten. (04-143643)

Aanrijding met letsel

Automobilist reed fietser aan

Oldenzaal

Op zaterdag 20 november '04 omstreeks 12.54 uur reed een 44 jarige automobilist over de Griekenlandlaan in Oldenzaal. Hij verleende op de kruising met de busbaan geen voorrang aan de van links komende 62 jarige Oldenzaalse vrouw op de fiets. De vrouw viel hierdoor van haar fiets. Getuigen verleenden eerste hulp. De vrouw klaagde over pijnlijke rug en been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (04-143443)

Diefstal boodschappentas

Tas stond in een korf van een driewielerfiets

Enschede

Op zaterdag 20 november '04 omstreeks 11.30 uur reed een 65 jarige vrouw uit Enschede op haar driewielerfiets over de Waalstraat in Enschede. Zij had haar boodschappentas met inhoud in een korf die achter op haar fiets is bevestigd staan. Op een gegeven moment voelde de vrouw dat er hard tegen de achterzijde van haar fiets werd getrapt. Hierdoor werd zij afgeleid. Op dat moment werd de tas uit de korf gepakt. De vrouw zag twee jongens op fietsen langs haar heen hard weg fietsen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden telefoon 0900-8844 of anoniem 0800-7000. (04-143440)

Diefstal uit woning

Onbekende man en vrouw werden met behulp van een smoes door de bewoonster in haar woning binnengelaten

Goor

Op vrijdag 19 november '04 omstreeks 15.33 uur deed een 75 jarige vrouw aangifte van diefstal uit haar woning aan de W Klooshof in Goor. De vrouw had tussen 15.15 uur en 15.40 uur een onbekende man en vrouw in haar woning gelaten. Zij waren met behulp van een smoes binnengekomen. De man gaat met de bewoonster naar de keuken terwijl de vrouw kans ziet om goederen uit de woning weg te nemen. Signalement van de man:
- ongeveer 35 jaar
- klein gezet postuur ong. 1.65 m - zwart haar
- kort leren jack en blauwe spijkerbroek De vrouw was iets langer dan de man en ongeveer 30 jaar. Zij had zwart sluikhaar dat los hing. De vrouw droeg een lange zwarte jas. De Politie Twente is opzoek naar getuigen tel: 0900-8844 of bel anoniem 0800-7000 (04-143156)

Diefstal kluis

Bij het kantoor van de VVV was ingebroken.

De Lutte

In het kantoor van de VVV gevestigd aan de Plechelmusstraat in de Lutte is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader(s) heeft/hebben zich toegang tot het pand verschaft door de buitendeur te forceren. De kluis met inhoud werd weggenomen. De Politie Twente stelt een onderzoek in. Getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen kunnen zich melden 0900-8844 of bel anoniem) 0800-7000 (04-143436)

Huisvredebreuk

Ex werd aangehouden en opgesloten, agenten raakten licht gewond

Enschede

Bij de Politie Twente kwam op zaterdag 20 november omstreeks 9.33 uur een melding binnen dat er een lastige ex voor de deur van een woning in Enschede zou staan. De aanwezige agenten zagen dat de ex-man, een 28 jarige man uit Enschede, onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs verkeerde. De man werd agressief en bedreigde in het bijzijn van de agenten zijn 28 ex-vrouw. Omdat de man niet voldeed aan de vorderingen van de agenten en bleef schelden werd hij aangehouden. De man verzette zich zodanig tijdens de aanhouding dat twee agenten licht gewond raakten. Zij liepen schaafwonden en lichte wondjes op die bloedden. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is opgesloten en in verzekering gesteld. (04-143388)

Drukke winkeldief

Winkeldief werd gevolgd door getuige en na een derde poging tot winkeldiefstal aangehouden.

Enschede

Een 41 jarige man uit Enschede probeerde op zaterdag 20 november '04 eerst bij een winkel aan de Gronausestraat een televisie te stelen. De 45 jarige medewerker van de winkel sprak de man hierover aan waarna de TV weer werd teruggeven. Vervolgens ging de winkeldief naar een kledingwinkel alwaar hij 10 boxershorts wilde stelen. Het winkelpersoneel sprak hem hier over aan. De man liet de onderbroeken liggen en ging naar een drogist alwaar hij trachtte een fles bodylotion weg te nemen. Hierop hield de 45 jarige medewerker van de winkel alwaar hij een TV probeerde te stelen hem aan. Hij was de 41 jarige man gevolgd en vond het welletjes. De winkeldief werd overgedragen aan de politie. De verdacht is een veelpleger en werd opgesloten en in verzekering gesteld. Tevens wordt de man verdacht van andere diefstallen. (04-143531)

Bewoner stoort inbreker

Een broer en zus werden aangehouden op verdenking van inbraak

Oldenzaal

Op zaterdag 20 november '04 omstreeks 21.00 uur kwam een 25 jarige man in zijn woning aan de Zilverschoon in Oldenzaal. Hij hoorde dat er iemand op de eerste verdieping van zijn woning was. Een onbekende man sprong uit het raam. De bewoner is achter de man aangerend maar raakte hem bij de Bereklauw kwijt. De politie werd gewaarschuwd. Kort na de inbraak was er een auto tegen een lantaarnpaal aan de Essenlaan gereden. Naar aanleiding van het signalement werden de inzittenden, een 26 jarige man en 22 jarige vrouw (broer en zus), aangehouden. De man was door de aanrijding met de lantaarnpaal gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw, die de auto bestuurde, klaagde over een pijnlijke buik. Zij werd ook onderzocht in het ziekenhuis. Na behandeling werden beiden opgesloten in het politiebureau en zijn in verzekering gesteld. (04-143637)

Mishandeling met een mes

Man steekt broer met een mes in zijn arm. Beiden werden aangehouden

Borne

Bij de Politie Twente kwam op zaterdag 20 november '04 omstreeks 23.04 uur een melding van onenigheid in een woning aan de Merelstraat in Borne. Bleek dat één van de partijen reeds was vertrokken. De agenten hebben het verhaal van onder andere een 21 jarige man uit Borne aangehoord. Daarna zijn de agenten naar een ander adres gegaan om een andere versie van het gebeuren aan te horen. Bij het andere adres trof men echter een 22 jarige man aan die gewond was aan zijn arm. Deze man verklaarde dat zijn 21 jarige broer met een mes in zijn arm had gestoken. De man deed aangifte tegen zijn broer. Zowel de 21 jarige als de 22 jarige man zijn aangehouden en opgesloten. De politie heeft een mes, uit de woning van de Merelstraat, in beslag genomen. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht van de onenigheid. (04-143672)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,3 promille, zijn rijbewijs werd ingevorderd

Vasse

Op zondag 21 november 2004 omstreeks 1.24 uur werd een 24 jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd op de Hooidijk in Vasse. Bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man een uitslag van 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-143707)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,4 promille, zijn rijbewijs werd ingevorderd

Enschede

Op zondag 21 november 2004 omstreeks 2.53 uur werd een 18 jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op de Boulevard 1945 in Enschede. Bleek dat de man teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,4 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-143736)

Belediging

Man beledigde agenten meerdere malen en pleegde verzet bij zijn aanhouding

Almelo

Op zondag 21 november 2004 omstreeks 3.55 uur werd een 26 jarige man uit Almelo aangehouden terzake belediging. De man beledigde enkele keren de agenten op de Grotestraat in Almelo. Toen de agenten wegreden trapte de man tegen de achterkant van het dienstvoertuig. Hij beledigde nogmaals de agenten die hem daarop aanhielden. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau en opgesloten. De man is vanochtend, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. (04-143762)

Aanrijding fietser met auto

Bestuurder van de fiets was onder invloed van alcohol

Hengelo

Een 22 jarige automobilist uit Groenlo reed over de Eendrachtstraat in Hengelo. Een 17 jarige jongen uit Beckum reed daar ook op zijn fiets. Toen de automobilist hem wilde inhalen slingerde de fietser naar links waardoor hij de passerende auto raakte. Beide bestuurders moesten blazen. De automobilist was nuchter maar de fietser blies een uitslag van 1,6. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. (04-143757)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --