Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zondag 21 november

Alkmaar 21-11-2004 - 15.15 uur

Gelegenheidsdief neemt auto mee

Alkmaar, zaterdag 20 november 2004.

Een 57-jarige vrouw uit Edam keek vreemd op toen haar auto binnen een paar minuten gestolen was. Ze was op bezoek bij een vriendin aan de Roemer Visscherstraat. Toen ze vertrok haalde ze nog even snel iets uit de auto om dat bij de deur af te geven. Daarbij was ze vergeten de sleutels uit het autoportier te halen. Ze bleef heel even praten in de hal en toen ze bij de parkeerplek terugkeerde was haar auto verdwenen. Het gaat om een personenauto van het merk Volkswagen, type Golf, kleur blauw en gekentekend PT-RX-73. De auto is van het bouwjaar 1996 en heeft een geschatte dagwaarde van 7500 euro.
Sorry foutje

Alkmaar, zaterdag 20 november 2004.

Een echtpaar aan de Westerstraat werd omstreeks 22.50 uur opgeschrikt. Ze waren vermoeid vroeg naar bed gegaan toen ze wakker werden van een inbreker die met een zaklamp de slaapkamer binnen kwam. Toen hij zag dat het paar in bed lag zei hij: Sorry, foutje en verdween nadat de 52-jarige man vanuit bed begon te schelden. De inbreker was binnengekomen na het forceren van een keukenraam op de begane grond. Hij heeft niets meegenomen. Het zou gaan om een kleine dikke man met een brilletje. De man sprak accentloos Nederlands.

Aanhouding wegens wapenbezit

Alkmaar, zondag 21 november 2004.

Kort na middernmacht heeft de politie op het Waagplein een 16-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden nadat hij na een ruzie stond te spelen met een vlindermes. Hij gedroeg zich recalcitrant en werd door agenten overmeesterd. Het mes is in beslag genomen en de verdachte is in de loop van de ochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhouding na slaan met glas

Alkmaar, zondag 21 november 2004.

Omstreeks 01.30 uur hielden agenten op het Waagplein een 22-jarige man uit Zuidoostbeemster aan. Er was een schermutseling ontstaan tussen een groep jongeren in een café. Nadat men naar buiten was gewerkt ontstond er op straat een discussie waar de man onder het oog van een agent een glas (een fluitje) stuksloeg op het hoofd van een 16-jarig meisje uit Alkmaar. Ze werd daardoor duizelig en kreeg hoofdpijn maar raakte verder niet gewond. De man kon, samen met portiers, onmiddellijk worden aangehouden. Hij is voor het verdere onderzoek en als verdachte van poging tot zware mishandeling opgesloten.

Snelheidsovertreding levert meer op

Heerhugowaard, zondag 21 november 2004.

Omstreeks 02.00 uur controleerden agenten op de Zuidtangent een 26-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude omdat hij 94 km/u reed waar 50 is toegestaan. De man bleek tevens te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies aan het bureau 345 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een dubbel proces-verbaal.

Twee jongens aangehouden na mishandeling

Zuid-Scharwoude, zondag 21 november 2004.

Rond 03.00 uur zijn er op de Dorpsstraat door agenten twee jongens aangehouden van 17 en 16 jaar, respectievelijk afkomstig uit Noord- en Zuid-Scharwoude. Ze hadden kort daarvoor een 19 jarige jongen uit Alkmaar mishandeld buiten bij een horecagelegenheid. Ze hadden gerocheld op het fietszadel van de jongen en toen hij daar iets van zei kreeg hij van beide verdachten een klap tegen zijn hoofd. De jongste verdachte had daarbij bovendien zijn broekriem om zijn vuist gewikkeld. Het slachtoffer liep een bloeduitstorting op boven zijn linkeroog maar was goed in staat om de verdachten, die nog in de buurt liepen, aan te wijzen. De bedie verdachten zijn in de loop van de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Drankrijder in de herhaling

Alkmaar, zondag 21 november 2004.

Omstreeks 03.40 uur controleerden agenten op de Ommering een 24-jarige automobilist uit Zaandam op het rijden met drank op. De man reed slingerend. Aan het bureau blies hij 410 ug/l. In augustus van dit jaar is hij ook al een keer aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Beroving onder bedreiging

Alkmaar, zaterdag 20 november 2004.

Omstreeks 23.45 uur is een 47-jarige inwoner van Alkmaar door twee onbekend gebleven mannen beroofd van zijn portemonnee met daarin een klein geldbedrag. Het slachtoffer liep over de Oudegracht in de richting van het Ritsevoort. Twee mannen kwamen hem tegemoet lopen. Eén van

hen bedreigde hem met een mes en riep Je geld!. Het slachtoffer stapte opzij en viel op de grond. Toen hij opstond heeft hij zijn portemonnee afgegeven. De man heeft er een pijnlijke knie aan overgehouden. De daders zijn twee mannen met een donkere huidskleur, beiden ongeveer 1,70 m. lang, leeftijd rond de 20 jaar en ze droegen beiden een groen jack met een bontkraag.