Politie Zuid-Holland-Zuid

21/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-11-2004 - Persberichten District II

CONTROLE
GORINCHEM/LEERDAM Bij bromfietscontroles heeft de politie 38 bekeuringen uitgedeeld. 20 hiervan hadden te maken met brommers die te snel konden. De controles vonden plaats op vrijdag 19 november 2004 bij de Stationsweg in Gorinchem en Leerdam. Motoragenten brachten de bromfietsers naar de controleplek.

DOORGEREDEN
GORINCHEM Een 39-jarige automobilist uit Gorinchem is doorgereden na een aanrijding. Hij botste met zijn auto op vrijdagavond 19 november 2004 tegen een ander voertuig dat hem tegemoet reed op de Mollenburgseweg in Gorinchem. De verdachte reed door. Bij zijn woning hielden agenten hem later aan. De 39-jarige was onder invloed van alcohol en de politie vorderde zijn rijbewijs in.

MISHANDELING
GORINCHEM Een 35-jarige man uit Leerdam heeft aangifte van mishandeling gedaan. Hij liep op zaterdag 20 november 2004 rond 01.15 uur langs het hek van de fietsenstalling bij de Groenmarkt in Gorinchem. Daar hing een meisje tegen het hek. Op het moment dat de man het meisje vroeg of er iets aan de hand was schopte een jongen tegen hem. Verder trok deze verdachte de ketting van de nek van het slachtoffer en rende weg.

AANRIJDING
NIEUW-LEKKERLAND Op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland heeft een 32-jarige autobestuurder uit Kinderdijk een aanrijding gehad. Hij verloor de macht voer zijn stuur en raakte met zijn auto een tegenligger, gleed tegen een hek en aanhanger en botste ook tegen een lantaarnpaal. De man had een te hoog alcoholpromillage.

AUTO RAAKT JONGEREN
NIEUWLAND Een auto heeft een groep jongeren aangereden. Het ongeval vond plaats op vrijdagavond 19 november 2004 op de Zijlkade in Nieuwland. Daar liepen twee jongens en vier meisjes in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Nieuw-Lekkerland twee aan twee aan de rechterkant van de weg. Zij waren bezig met een dropping. Een 62-jarige autobestuurder uit Nieuwland zag de groep te laat en reed tegen de jongeren aan. Ambulances brachten hen naar het ziekenhuis waar de verwondingen meevielen.

BETRAPT
PAPENDRECHT Twee schoonmakers hebben drie vermoedelijk inbrekers betrapt. De twee maakten op vrijdagavond 19 november 2004 een bedrijfspand op de Poldermolen in Papendrecht schoon. Plotseling stonden er drie jongens binnen. De drie gaven aan dat ze op zoek waren naar het politiebureau en gingen weg.. De voordeur bleek opengewricht te zijn.

BEROVING
PAPENDRECHT Een 23-jarige vrouw uit Papendrecht is beroofd. Zij fietste op vrijdagavond 19 november 2004 rond 20.30 uur over de Douwes Dekkerlaan in Papendrecht. Plotseling stopte er een personenauto naast haar met twee mannen erin. De bijrijder stapte uit en dreigde de vrouw met een mes. Zij gaf haar spullen mee waaronder een handtas met een portemonnee. De verdachten waren ongeveer 30 jaar oud en reden in een donkerkleurige personenauto. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETSEN
PAPENDRECHT Voor de diefstal van fietsen heeft de politie in totaal zes verdachten aangehouden. Vijf hiervan zaten in een bestelbus die agenten op zondag 21 november 2004 rond 05.00 uur controleerden op de Veerweg in Papendrecht. In het busje lagen twee fietsen. Na enig doorpraten bleek dat ze de fietsen net hadden gestolen. Agenten namen de verdachten van 17 (3x) en 18 (2x) jaar uit Dordrecht en Papendrecht mee naar het bureau. In het onderzoek volgde op zondagmiddag een zesde aanhouding van een 18-jarige jongeman.

TEGEN GEPARKEERDE AUTOS
SLIEDRECHT Een auto heeft twee geparkeerde voertuigen geraakt op de Julianastraat in Sliedrecht. De bestuurder reed op zaterdagavond 20 november 2004 door. Agenten hielden de 28-jarige man uit Sliedrecht thuis aan. Hij was onder invloed van alcohol en hiervoor vorderde de agenten onder andere zijn rijbewijs in.