Politie Zuid-Holland-Zuid

21/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-11-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Na een zoektocht hebben agenten een 26-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij reed op zondag 21 november 2004 rond
01.25 uur in zijn auto tegen de richting in over de Houttuinen in Dordrecht. Een politieauto ging achter de verdachte aan maar raakte het voertuig kwijt. Andere politiemensen vonden de auto op de Azijnplaats. De bestuurder had teveel alcohol op. Naast hem zat een 28-jarige man uit Dordrecht. Deze kon ook direct mee naar het bureau want hij stond gesignaleerd voor een huiselijk geweld zaak. DORDRECHT Een rijverbod van vijf uur heeft een 30-jarige autobestuurder uit Dordrecht gehad. Agenten hielden hem op zondag 21 november 2004 rond 05.15 uur bij het Sint Suraplein in Dordrecht tegen. De 30-jarige kreeg een bekeuring omdat hij onnodig claxonneerde. De politiemensen roken een alcohollucht en de blaastest wees inderdaad uit dat de man een te hoog promillage had. HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht hebben agenten een fietser die onder invloed van alcohol was aangehouden. De 19-jarige man uit Rotterdam kwam uit een horecagelegenheid in Zwijndrecht en dacht de kortste weg naar huis te nemen, over de snelweg dus. Een passant zag de 19-jarige en waarschuwde de politie. Agenten zagen hem op zondag 21 november 2004 rond 03.40 uur al fietsend over de vluchtstrook. Toen ze hem tegenhielden viel de fietser bijna over de vangrail heen.
ZWIJNDRECHT Op het Hoofdland in Zwijndrecht hebben agenten een 50-jarige automobilist uit Zwijndrecht aangehouden. Hij had een te hoog alcoholpromillage. Dat bleek uit de blaastest. De aanhouding gebeurde op zaterdag 20 november 2004 omstreeks 01.30 uur.

DRUGS
DORDRECHT Na een zoektocht hebben agenten een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een politieman zag op vrijdagmiddag 19 november 2004 dat de verdachte op de Voorstraat in Dordrecht vermoedelijk iets deed met drugs. Op het moment dat de agent de verdachte en nog iemand aansprak vluchtten zij weg. Met hulp van collegas van het biketeam werd de verdachte gevonden in een warenhuis. Hij had ongeveer 65 zakjes met daarin gebruikershoeveelheden cocaïne en heroïne bij zich. Later bracht een medewerker van de dienst Toezicht van de gemeente bij de politie nog 30 zakjes. Deze liet de verdachte achter in de winkel.

JAS
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Rotterdam heeft geprobeerd te vluchten na een winkeldiefstal. Hij stal op vrijdagmiddag 19 november 2004 een jas van bijna 270 euro uit een winkel op het Statenplein in Dordrecht. Buiten hield een beveiligingsmedewerker met hulp van agenten de verdachte aan.

VERDACHTE MELDT ZICH
DORDECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht heeft zichzelf gemeld bij de politie. Hij stond op vrijdagmiddag 19 november 2004 bij het bureau aan de Nassauweg in Dordrecht. De man vertelde dat hij schoon schip wilde maken. De 38-jarige bekende een inbraak in Breda en een poging inbraak in Dordrecht. Verder had hij het over nog twee woninginbraken in Breda en een diefstal van een computer uit een pand in Dordrecht. Agenten hielden de verdachte aan.

DRUGS
DORDRECHT In de auto van twee mannen uit het Belgische Antwerpen heeft de politie ongeveer 360 gram hennep gevonden. Agenten controleerden tijdens een drugsactie op vrijdagavond 19 november 2004 de auto van de twee op de rijksweg A16 bij Dordrecht. In het voertuig lag de plastic zak met de drugs. Politiemensen hielden de twee inzittenden van 23 en 25 jaar aan. In overleg met de Officier van Justitie kregen zij een schikking van 1.500 euro en betaalden deze. De drugsactie rondom de rijksweg A16 begon op vrijdagavond en liep door tot in de nacht. De politiemensen controleerden ongeveer 25 autos voornamelijk met Franse kentekens. Naast de vangst van 360 gram vonden agenten bij twee anderen gebruikershoeveelheden cocaïne. De controle gebeurde voor een deel vanaf een parkeerplaats bij een benzinestation langs de snelweg bij Dordrecht. Naast politiemensen uit Zuid-Holland-Zuid werkten ook agenten uit Rotterdam-Rijnmond en de marechaussee mee.

ONGEVAL BIJ VERKEERSLICHTEN
DORDRECHT Bij de verkeerslichten op de Mijlweg in Dordrecht is een auto op het voertuig voor hem gebotst. De 22-jarige bestuurder van dit voertuig had last van zijn nek na het ongeval. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis. De 64-jarige bestuurder uit Dordrecht die het ongeval veroorzaakte had teveel alcohol op. Agenten hielden de man hiervoor aan. Dat gebeurde op vrijdagavond 19 november 2004.

BELEDIGING
DORDRECHT Agenten hebben op de Voorstraat in Dordrecht een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en riep allerlei beledigingen naar de agenten. Uiteindelijk hielden deze hem aan. Dat gebeurde op zaterdag 20 november 2004 rond 05.30 uur.

DRINKEN GOOIEN
DORDRECHT In het winkelcentrum Drievriendenhof in Dordrecht hebben politiemensen een 14-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden. Ze was daar op zaterdagmorgen 20 november 2004 met twee vriendinnen. Vanaf de eerste verdieping gooide zij drinken naar beneden dat terechtkwam op een man. In een kledingwinkel spraken het meisje en de man elkaar hierover. De 14-jarige dreigde weer te gooien met drinken en hierbij kwam dat terecht op een aantal kledingstukken.

JOINTS
DORDRECHT Op de Cornelis de Wittstraat in Dordrecht heeft een agent twee jongens aangehouden. De politieman zag op zaterdagmiddag 20 november 2004 dat de ene verdachte van 18 jaar uit Zwijndrecht een zakje met daarin een aantal joints gaf aan de andere verdachte. Deze was minderjarig namelijk 16 jaar en deze jongen komt uit Dordrecht.

DRONKEN EN BELEDIGEND
HEERJANSDAM In Heerjansdam hebben agenten op zaterdagavond 20 november 2004 twee jongens aangehouden. De eerste van 18 jaar uit Heerjansdam voor openbare dronkenschap op de Kromme Nering en de tweede, ook 18 jaar uit Heerjansdam, omdat hij agenten beledigde. Deze aanhouding gebeurde op de Nijverheidsstraat. Verder sprak de politie een groep hangjongeren aan.

AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Agenten hebben een 47-jarige autobestuurder uit Lekkerkerk aangehouden. Hij kreeg op vrijdagavond 19 november 2004 een ongeval op de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De 47-jarige botste tegen de achterkant van een ander voertuig. Na de blaastest bleek dat de 47-jarige teveel alcohol op had. De politie vorderde hiervoor onder andere zijn rijbewijs in.

LASTIG
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij het Burgemeester Hofplein in Hendrik-Ido-Ambacht heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 21 november 2004 twee personen aangehouden. Er ontstond binnen in een gelegenheid wat onrust. Een aantal jongeren moest het pand uit. Een 19-jarige jongen uit Zwijndrecht deed buiten lastig en gaf onder andere zijn naam niet. Verder verzette hij zich bij zijn aanhouding. Een 25-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht bemoeide zich hiermee. Hij schold op een gegeven moment politiemensen uit.

PINDAS
ZWIJNDRECHT Twee mannen zijn aangehouden op de Eendstraat in Zwijndrecht. Ze verkochten daar pindas zogenaamd voor een goed doel, lesmateriaal voor een school. Maar dat klopte niet. De verdachten van 19 en 21 jaar uit Rotterdam vertelden dat ze het geld zelf hielden.

TAS
ZWIJNDRECHT Drie jongens hebben een tas gestolen van een 61-jarige vrouw uit Zwijndrecht. Op zaterdagmiddag 20 november 2004 liep de vrouw op de Rembrandtstraat in Zwijndrecht. Plotseling reden de drie jongens op de fiets voorbij. Een pakte de handtas uit de rollator van het slachtoffer. De verdachten reden weg in de richting van de begraafplaats.

BELEDIGING
ZWIJNDRECHT Voor belediging is een 18-jarige jongeman uit Zwijndrecht aangehouden. Hij fietste op zondag 21 november 2004 omstreeks 04.45 uur een verkeerscontrole van de politie op de Molenvliet in Zwijndrecht voorbij. Hij ging ervandoor maar viel een stukje verder door de gladheid. De verdachte had nogal wat alcohol op en beledigde de politiemensen. Hierop kon hij mee naar het bureau.

AUTO
ZWIJNDRECHT Vanaf het Norderstedtplein in Zwijndrecht heeft een man van ongeveer 25/30 jaar oud een witte Nissan Micra gestolen. Een getuige betrapte op zondagmorgen 21 november 2004 de verdachte op het Gerbrandyplein. Daar probeerde de man met blond haar een auto te stelen. De getuige stuurde hem weg. Kort hierop zag de verdachte toch kans een auto te stelen. In de buurt vonden agenten een andere gestolen Nissan afkomstig uit Rotterdam.