Politie Zuid-Holland-Zuid

21/11 Hoeksche Waard

21-11-2004 - Persberichten District III

ALCOHOL
ZUID-BEIJERLAND Op de Schenkeldijk in Zuid-Beijerland hebben agenten een 28-jarige automobilist uit Zuid-Beijerland aangehouden. De man reed daar op zaterdag 20 november 2004 rond 01.10 uur. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

WEGVERSMALLING
HEINENOORD Een auto is tegen een wegversmalling gebotst. Ook beschadigde het voertuig een boom. Op zaterdag 20 november 2004 rond 03.00 uur reed een 28-jarige autobestuurder uit Mijnsheerenland over de Blaaksedijk West in Heinenoord. De man verklaarde dat hij verblind raakte door een tegenligger en de wegversmalling niet zag. Verder bleek dat de 28-jarige een te hoog alcoholpromillage had.

TEGEN BESTELBUS
MIJNSHEERENLAND Een 17-jarige bromfietser uit Mijnsheerenland is met zijn brommer achter op een bestelbus gebotst. Het ongeval gebeurde op vrijdagavond 19 november 2004 op de Brabersweg in Mijnsheerenland. De bromfietser klaagde na de klap over pijn in zijn benen en armen. Een ambulance bracht hem voor verder onderzoek over naar een ziekenhuis in Rotterdam.

VERNIELINGEN
MIJNSHEERENLAND Drie jongens zijn aangehouden omdat zij vernielingen hadden aangericht bij het volkstuinencomplex. Daar bleek op zaterdagmiddag 20 november 2004 dat de drie in een aantal huisjes kleine brandjes hadden gesticht, met verf gespoten en andere baldadigheden hadden gedaan. Twee getuigen hielden de jongens van 11 en 13 jaar uit Mijnsheerenland aan. Een bekende dat hij wel vaker bijvoorbeeld kranten in brand stak. Het complex zit aan de Maasweg in Mijnsheerenland.

VROUW VERMIST (vervolgbericht 17 november 2004) OUD-BEIJERLAND De politie heeft in het onderzoek naar de vermiste Marja van Gelderen e/v Van de Spuij een helikopter ingezet. Op vrijdag 19 november 2004 meldde iemand naar aanleiding van de getuigenoproep van de politie dat de fiets van de vermiste stond bij het tuincentrum aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Naast dit centrum ligt een soort griendgebied. Op zaterdag 20 november 2004 rond het middaguur zocht een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten naar eventuele sporen van de vrouw en cirkelde dus boven Oud-Beijerland. De helikopter kreeg assistentie van een tweede. Helaas werd niets gevonden. De 48-jarige vrouw vertrok op donderdag 11 november 2004 vanuit haar huis aan de Mandenmaker in Oud-Beijerland met onbekende bestemming. Ze droeg vermoedelijk een witte of zwarte jas, een zwarte broek en halfhoge lederen schoenen. De fiets stond mogelijk als sinds dinsdag 16 november bij het tuincentrum. Mensen die daar de vrouw zagen of iets weten van de vermissing kunnen de politie in Oud-Beijerland bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GESLAGEN
STRIJEN Agenten hebben een 34-jarige man uit Strijen aangehouden. Op zaterdagavond 20 november 2004 liet een 51-jarige man uit Strijen zijn twee hondjes uit. Ze liepen los. Plotseling op De Tienhond in Strijen liep de verdachte met twee anderen op de 51-jarige af en schold hem direct uit. De verdachte vond dat de 51-jarige zijn honden moest aanlijnen. De 34-jarige sloeg het slachtoffer in het gezicht. Deze waarschuwde de politie.