Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zondag 21 november

Den Helder 21-11-2004 - 15.15 uur

Opa en kleinzoon gewond na val van trap

Breezand, zaterdag 20 november 2004.

Een 13-jarige jongen uit Anna Paulowna is omstreeks 17.45 uur gewond geraakt na een val van een trap in de woning van zijn 64-jarige opa uit de Hyacintenstraat. De opa en de jongen waren boven in de woning aan het computeren toen er van beneden geroepen werd dat het eten klaar stond. De jongen ging de houten trap af, gevolgd door zijn opa die op sokken liep. De opa gleed uit en nam in zijn val de jongen mee. Ze vielen beiden beneden door een ruit in de hal naast de voordeur. De opa liep snijwonden aan zijn hoofd op en moest aanvankelijk voor behandeling naar het ziekenhuis in Den Helder. Later bleek hij een nekwervel gebroken te hebben waarna hij is opgenomen in een ziekenhuis in Amsterdam. Zijn kleinzoon had een lange snijwond in zijn hals. Er was geen slagader geraakt maar hij verloor wel een hoeveelheid bloed. Hij werd per ambulance met spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Daarbij zette de politie onderweg alle kruisingen af waardoor men in 22 minuten in het ziekenhuis arriveerde. De jongen heeft tevens een hersenschudding opgelopen. Hij en zijn opa maken het naar omstandigheden redelijk.

Aanhoudingen met verzet na ordeverstoring in winkel

Den Helder, zaterdag 20 november 2004.

Een 27-jarige man uit Beverwijk en een 20-jarige broer van zijn vriendin uit Den Helder, zijn omstreeks 16.30 uur in de Koningstraat en de Spoorstraat aangehouden. De 27-jarige man had kort daarvoor ruzie gekregen met de eigenaresse van een winkel aan de Beatrixstraat. De man, zijn vriendin en hun kinderen hielden zich niet aan de huisregels. Toen de eigenaresse daar tegen optrad kreeg zij een duw en kwam ten val. Bij het verlaten van de winkel schopte de verdachte een stapel doosjes omver. Daarbij ontstond voor enkele honderden euros aan schade. Personeel schakelde het alarm in waarna de politie een onderzoek instelde. Daarna kon de verdachte aan de hand van zijn signalement op de Koningstraat worden aangehouden wegens mishandeling en vernieling. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en er kwamen enige agenten ter assistentie. Vervolgens bemoeide de 20-jarige broer zich met de aanhouding door de agenten te achtervolgen en uit te schelden. Hij werd hierna tevens aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie. De beide mannen zijn in de loop van de avond met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Automobilist wordt onwel en rijdt tegen boom

Middenmeer, zaterdag 20 november 2004.

Een 34-jarige automobilist uit Wieringerwerf raakte omstreeks 18.40 onwel en reed daarna met zijn auto tegen een paal en een boom aan. De man reed over de Professor ter Veenweg op het gedeelte tussen de Hoornseweg en de Zeeaster. Nadat hij onwel was geworden raakte hij de macht over het stuur kwijten reed ongeveer 40 meter door de linkerberm. Hierna ramde hij een verkeersbord en een boom. Hij werd met een gescheurde mond, een arm- en een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Na behandeling mocht hij naar huis. Hij kwam er redelijk vanaf door de airbags in de auto en het gebruik van de autogordel. Zijn auto was total loss.

Aanhouding na vechtpartij en bedreiging

Den Helder, zondag 21 november 2004.

De politie heeft vannacht omstreeks 03.55 uur een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden nadat hij bij een vechtpartij op de Koningstraat, nabij het Koningsplein twee portiers had bedreigd met een mes. Agenten waren op dat moment elders in de omgeving aanwezig maar de schermutseling werd per camera gevolgd en op video vastgelegd door de wachtcommandant aan het bureau. Mede aan de hand van de beelden kon kort hierna de verdachte worden gearresteerd. Hij bleek ook nog gezocht te worden wegens bedreiging met een vuurwapen van een drugsgebruiker en een verbale bedreiging van een agent op zaterdag 20 november. Bij een onderzoek in zijn woning werd een op een vuurwapen gelijkend neppistool in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Dronken automobilist ramt pui woning

Nieuwe Niedorp, zaterdag 20 november 2004.

Omstreeks 22.30 uur is een dronken 32-jarige automobilist uit Amsterdam tegen de muur van een woning aan de Terdiek aangereden. Er vielen geen gewonden en de muur van de woning raakte ontzet. Hierna reed de veroorzaker weg en ging naar zijn vriendin aan de Oudeweg. Daar werd hij door agenten aangehouden. De man weigerde aan het bureau mee te werken aan een ademanalyse. Hij bedreigde en beledigde agenten. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Joyrider onder invloed verlaat plaats ongeval

Den Helder, zondag 21 november 2004.

Een 18-jarige jongen uit Den Helder heeft vannacht omstreeks 05.10 uur een eenzijdig ongeval veroorzaakt op de kruising Javastraat-Timorlaan. De jongen pakte na cafébezoek stiekem de auto van zijn ouders om een paar vrienden naar huis te brengen. Hij verkeerde onder invloed van drank en heeft bovendien geen rijbewijs. Hij reed over de Javastraat. Gekomen bij de T-kruising met de Timorlaan verloor hij de macht over het stuur omdat hij op het gas- in plaats van het rempedaal trapte. Hij ramde een verkeersbord op de middengeleider en verliet hierna de plaats van het ongeval. Kort hierna kon hij door surveillerende agenten worden aangehouden. Hij blies aan het bureau 355 ug/l en kan een stevig proces-verbaal tegemoet zien.

Wildplasser weigert naam op te geven

Den Helder, zondag 21 november 2004.

Omstreeks 04.40 uur werd op de Koningdwarsstraat een 53-jarige man uit Den Helder betrapt op het wildplassen. Toen daarvoor een bekeuring werd uitgeschreven weigerde hij zijn naam op te geven. De man mocht mee naar het bureau. Toen zijn gegevens bekend waren werd hij om 07.15 uur met een bekeuring op zak heengezonden.

Dronken jongeman thuis aangehouden na verlaten plaats ongeval

Den Helder, zondag 21 november 2004.

Omstreeks 06.30 uur heeft de politie een 19-jarige jongen bij zijn ouders thuis aangehouden nadat hij met de auto van zijn vader tegen een boom was aangereden in de wijk Vogelzand 40. De jongeman besloot na cafébezoek nog een stukje te gaan rijden. Hij verloor omstreeks 05.45 uur de macht over het stuur, raakte van de weg en ramde de boom. Hierna verliet hij te voet de plaats van het ongeval hetgeen op zich al een misdrijf is. Hij blies aan het bureau bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid: 435 ug/l. De jongeman is beginnend bestuurder. Hij heeft sinds 2 weken zijn rijbewijs. Dit mocht hij nu meteen inleveren. De auto was zwaar beschadigd.