1e persbericht van zondag 21 november 2004

Eindhoven 21-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven:
Vuurwapengevaarlijk Bosniër aangehouden, vuurwapens in beslaggenomen

Zaterdagmiddag is in Eindhoven een 26-jarige vuurwapengevaarlijke Bosniër aangehouden. Deze man werd door de autoriteiten in Duitsland gezocht voor meerdere ernstige gewelddadige vergrijpen, onder meer vuurwapen gebruik tegen de politie. De man wist aan de Duitse politie te ontkomen.

Een week geleden werd in Duitsland vastgesteld dat deze man zich op zou houden in de omgeving van Eindhoven. Rechercheurs van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit ( UVC) wisten de verblijfplaats van de man te achterhalen. Hij werd vervolgens door een arrestatieteam aangehouden. Hij bleek in het bezit van een vals Bulgaars paspoort.

Rechercheurs van de UVC vonden in de woning twee geladen vuurwapens, een pistool en een revolver, met een hoeveelheid bijbehorende munitie. Daarnaast zijn er vermoedelijk gestolen Bulgaarse en Italiaanse identiteitspapieren en een rijbewijs in de woning gevonden

De man zal worden uitgeleverd aan Duitsland.

Eindhoven: Verkeersongeval

Zaterdagavond om 23.00 uur is een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Tempellaan. Een auto, bestuurd door een 52-jarige Eindhovenaar, reed bij de bromfietser achterop toen hij moest remmen voor ander verkeer. De bromfietser kwam ten val en is met een hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht.

Helmond: Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving

Zaterdagavond rond 19.45 uur zijn nabij het station op het Meester Stikkerplein een man van 19 en een vrouw van 16 , beiden afkomstig uit Helmond, met veel geweld beroofd. Het stel kwam uit de trein en ze liepen in de tunnel. Drie mannen volgden het stel. Er werd iets geroepen door de drie mannen en toen de 19-jarige Helmonder omkeek werd hij met een glazen voorwerp enkele malen hard tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer viel waarna een van de daders zijn kleding navoelde op waardevolle spullen. Onderwijl werd het slachtoffer geslagen en geschopt. Toen bleek dat de man alleen een aansteker bij zich had pakte een van de daders de handtas van het meisje en rukte die met veel kracht uit haar handen. De hengsels van de tas braken en met die buit maakten de drie zich uit de voeten.

Signalement van de daders: een blanke man van ongeveer 27 jaar oud, gezet postuur, ongeveer 1.80 meter groot, stoppelbaard. Hij droeg een donker bomberjack, een spijkerbroek en een donkere muts.

De tweede dader is een man van rond de 20 jaar oud. Hij was ongeveer
1.70 meter groot en hij droeg een beige muts.

De derde verdachte is een man van rond de 20 jaar oud en hij had een beige paraplu bij zich.

De politie van Helmond zoekt getuigen van deze gewelddadige beroving. Getuigen kunnen bellen met de politie van Helmond West telefoon 0900 8844.

Helmond: Twee mannen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht rond 0.30 uur op de havenweg een 21-jarige en een 23-jarige Helmonder aangehouden. Ze waren betrokken bij een vechtpartij met een 30-jarige Helmonder. Die werd daarbij met een glas geslagen en moest zich aan zijn verwondingen in een ziekenhuis laten behandelen. De twee mannen zijn de cel ingegaan.

Helmond: Inbraak

Zaterdagavond rond 20.20 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Zuiddijk in Helmond.

De inbrekers sloegen een ruit in en hebben een beeldscherm van een computer gestolen.

Veldhoven: Verkeersongeval

Een 40-jarige Veldhovenaar is zaterdagmiddag rond 14.45 uur gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Oude Kerkstraat tegen een boom botste. Hij raakte met zijn auto na een bocht in de slip. Er lag olie op het wegdek. Het slachtoffer is door de brandweer uit het wrak bevrijd. Hij is met meerdere botbreuken naar een ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Automobilist onder invloed van harddrug

De politie heeft zaterdag om 23.00 uur op de Bossebaan in Veldhoven een 23-jarige Veldhovenaar aangehouden. Omstanders troffen hem met zijn auto midden op de rijbaan met draaiende motor aan. Hij lag op het stuur van zijn auto. De man stapte daarna uit zijn auto en liep vervolgens door de berm en werd alsmaar zieker. Gewaarschuwde politieagenten constateerden dat de man vermoedelijk onder invloed was van de drug GHB. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Bij de man is een bloedproef gevorderd wat hij geweigerd heeft. Agenten vonden in zijn auto resten van de harddrug. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Verwarde man sticht branden

Een verwarde man van 32 jaar oud uit Budel-Schoot heeft zaterdagnacht in de Burgemeester van Poppelstraat een auto in brand gestoken en bij een autobedrijf aan de Meemortel heeft hij twee autos in brand gezet. Daarna heeft de man zich bij de politie gemeld. Hij is aangehouden en ingesloten. De bandweer heeft het vuur op de twee plaatsen bestreden. De autos werden door de brand volledig vernield.

Budel: Hennepkwekerij ontdekt na inbraak

Zaterdagnacht rond 4.00 uur zagen surveillerende politiemannen dat bij een bedrijf aan de Anthony Fokkerstraat het inbraakalarm in werking was en dat er een deur openstond. De politie controleerde het pand en ontdekte in het pand buiten het feit dat was ingebroken een hennepkwekerij met ongeveer 1800 jonge hennepplanten. Inbrekers hadden het echter niet op de kwekerij gemunt maar hebben een bedrag van ruim tienduizend euro buit gemaakt. De eigenaar van het pand, een 31-jarige inwoner van Budel is door de politie aangehouden. De hennepkwekerij is ontmanteld en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.