2e persbericht van zondag 21 november 2004

Eindhoven 21-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Een dronken Eindhovenaar (43) heeft zondag rond 1.15 uur op een parkeerterrein aan de Noord Brabantlaan met zijn auto drie geparkeerde autos beschadigd en uiteindelijk kwam hij tegen een hek tot stilstand. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,35 vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Een 20-jarige inwoonster van Eersel botste zondag rond 2.45 uur op Fellenoord met haar auto in de middenberm tegen een boom. De vrouw had geen rijbewijs. Ze had alcohol gedronken. Er werd bij haar een alcoholpromillage van 0,8 vastgesteld. Ze krijgt processen-verbaal voor de overtredingen.

Eindhoven: Man verwondt ex-vriendin met glas

De politie heeft zaterdag rond 12.00 uur in een woning aan de Obechtlaan een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man drong de woning van zijn ex-vriendin (21) binnen door een ruit van een deur in te slaan. Hij pakte een stuk glas en tijdens een worsteling die ontstond met de vrouw stak hij haar met het stuk glas in haar voet. De nieuwe vriend (21) van het slachtoffer die haar te hulp schoot werd ook geraakt en bedreigd met het glas. De man werd daarna overmeesterd en overgedragen aan de politie. De Eindhovenaar is de cel ingegaan. De man en vrouw hebben zich aan hun verwondingen laten behandelen in een ziekenhuis.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Woenselse Markt een blauwe Jeep type Cherokee met het kenteken 90-BJ-KT gestolen.

Geldrop: Inbrekers gepakt

De politie heeft zondag om 0.45 uur op de A67 onder Eindhoven een 36-jarige Amsterdammer en een 43-jarige man uit Overijssel aangehouden. De twee worden verdacht van een woninginbraak op de Wegendoorn in Geldrop. Daar braken ze een schuifpui van de woning open en namen een kleine kluis mee. Toen ze de A67 opreden zagen surveillerende politieagenten de twee met hun auto rijden. Omdat de uitlaat van de auto niet in orde was werd de auto voor controle aan de kant gezet. Een van de mannen ging meteen op de loop maar werd door een politieman aangehouden. In de auto van de twee vonden de agenten een kluis die naar later bleek in Geldrop was gestolen. De twee mannen zijn na hun aanhouding de cel in gegaan.

Beek en Donk: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Zondag rond 1.00 uur is een 26-jarige man uit Gemert op de Schoolstraat in Beek en Donk met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst en daarna tegen een boom terecht gekomen. De bestuurder was dronken. Een ademtest gaf als resultaat een alcoholpromillage van
1,25. Tegen de Gemertenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Een 20-jarige bromfietser uit Stiphout is zondag om 0.40 uur met zijn bromfiets tegen een lantaarnpaal gebotst op de Jansensstraat. Vermoedelijk is de bromfietser vanwege het gladde wegdek ten val gekomen en tegen de lantaarnpaal gebotst. Hij is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis.

Son: Inbraak in bouwmarkt

Tussen zaterdagavond en zondagmorgen is ingebroken bij een bouwmarkt aan Ekkersrijt. Een slot van een deur werd geforceerd, de alarminstallatie onklaar gemaakt en een telefooncentrale vernield. De inbrekers hebben een kluis opengebroken. Het is nog niet bekend wat ze hebben buit gemaakt.

Helmond:Woninginbraak

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Straakvense Bosdijk in Helmond. De inbrekers vernielden een grote thermopane ruit . De inbrekers hebben een horloge gestolen.

Nuenen: Computer gestolen

Zaterdagavond is ingebroken bij een woning aan de Eikenlaan in Nuenen. De dieven braken een keukenraam open en namen een computer mee.

De Rips: Schooltassen gestolen

Zondag rond 3.30 uur is ingebroken in een woning aan de Oude Rips in De Rips. De bewoners werden wakker van gestommel. De inbrekers hadden een keukenraam opengebroken. Er zijn twee tassen met schoolboeken gestolen.

Liessel: Geld gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een woning aan de Hoofdstraat. Een slot van een deur werd opengebroken. De inbrekers hebben ruim 1000 euro buit gemaakt.

Mierlo: Diefstal auto

In de nacht van zaterdag op zondag is in Mierlo op de Vaanakker een zilverkleurige Renault Espace met het kenteken 46-FG-BV gestolen.