Ingezonden persbericht


Vragen voor het vragenhalfuurtje van de commissie Stad van 8 december 2004

Onderwerp: Detailhandel in onze gemeente

Geachte Commissie & College,

Wij citeren uit de brief van Geleen Promotion d.d. 2 november 2004:

Met grote verbazing hebben wij woensdag 27 oktober j.l. in dagblad De Limburger moeten lezen dat U een detailhandelsvergunning hebt afgegeven aan vuurwerkbedrijf Sparkles om op het bedrijventerrein Fortuna vuurwerk te gaan verkopen aan particulieren. (detailhandel dus).

Ook heeft U ontheffing verleend om het bestemmingsplan te wijzigen in verband met deze winkelvestiging. Met deze ontheffing zet U de deur open voor andere detaillisten hetgeen volstrekt in strijd is met het Gemeenteraadsbesluit, dit voorjaar genomen, dat er tot 2007 geen detailhandel zou worden toegelaten op bedrijventerrein Fortuna.


1. Waarom is het College van B&W van het detailhandelbesluit inzake bedrijventerrein Fortuna afgeweken? Waarom heeft B&W een ontheffing verleend?
2. Is detailhandel mogelijk op bedrijvenstad Fortuna?

Tegenover de bioscoop aan de Rijksweg op het terrein van het voormalig slachthuis: aan de verlengde westelijke randweg komt een Albert Heyn vestiging (verhuizing Brugstraat) inclusief (ITS en Aldi?). Zie de tekeningen die reeds in omloop zijn. Berichten van Albert Heyn zijde is dat zij gaan voor een XL.


3. Bestaat er draagvlak voor het besluit om op het terrein van het voormalige slachthuis te komen tot deze retailtransformatie inclusief een XL?
4. Welke effecten heeft de vestiging AH op slachthuisterrein voor de food-detailhandel in Munstergeleen. Oud-Geleen, Centrum Geleen en Lindenheuvel? Bestaat er draagvlak?
5. Wie is of wordt de eigenaar van de nieuwe AH cs?
6. Welke afspraken hebt U gemaakt met de C1000 in Sanderbout?

Met vriendelijke groeten,

Wil Paes
Fractievoorzitter PvdA Sittard-Geleen
Sittard, 21 november 2004


---- --