Politie Limburg-Zuid

Datum ( zondag 21 november 2004

Maastricht; politie houdt vijf jongeren aan

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.00 uur werden op de Kesselskade in Maastricht vijf jongens in de leeftijd variërend van 21 tot 23 jaar, aangehouden. Het vijftal maakte deel uit van een groep van 10 tot 15 jongeren die bij een horecagelegenheid op de Kesselskade

voor enig tumult zorgden. De jongeren die uit de horecagelegenheid waren verwijderd wilden verhaal halen. Om escalatie te voorkomen werd de groep verzocht zich te verwijderen. Toen één van de jongeren duidelijk aangaf dat niet te doen werd hij aangehouden. Toen enkele anderen zich hiermee bemoeiden en zich tegen de agenten keerden, werden ook zij aangehouden. Hierbij vielen er over en weer klappen. Bij de actie brak een agent een middenhandsbeentje en liep een andere agent een pijnlijke nek op.

Geleen; minderjarige dronken achter het stuur

In de nacht van zaterdag op zonder omstreeks 02.10 uur werd op de Rijksweg Noord in Geleen een 17-jarige inwoner uit Sittard aangehouden. De jongen reed in een auto en bleek teveel alcohol op te hebben. Hij blies 1.3 promille.

Bij nader onderzoek bleek dat hij pas 17 jaar was en dus geen rijbewijs had. De auto is vermoedelijk niet verzekerd en niet APK gekeurd.

De jongeman had de auto van zijn vriendin geleend. Het voertuig werd inbeslaggenomen.

Stein; politie zoekt straatrovers

De politie is op zoek naar twee jongens die zaterdagavond omstreeks 18.30 uur op de Schuttekleef in Stein geprobeerd hebben een 19-jarige vrouw uit die plaats van haar tas te beroven. Het slachtoffer reed op haar fiets, toen de twee daders die op een bromfiets reden haar van achter naderden. Op zeker moment voelde de vrouw dat de duopassagier met kracht haar tas van haar schouder probeerde te rukken. Door de actie ging het hengsel van de tas kapot en viel de tas op de grond. De twee jongens gingen er zonder tas vandoor. Eén dader droeg wit en de ander een donkerder winterjack met capuchon. Deze capuchon droegen zij over hun hoofd. Van het duo ontbreekt elk spoor.

Sittard; automobilist vlucht tijdens politiecontrole

Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur heeft een 28-jarige inwoner uit Beek kans gezien zich tijdens een politiecontrole uit de voeten te maken. De man die achter het stuur van een auto zat, werd op Leyenbroekerweg in Sittard door enkele agenten gecontroleerd. Omdat bij de agenten het vermoeden rees dat de Beekenaar softdrugs in het kofferruim van zijn auto vervoerde, sommeerden zij de man het kofferruim te openen. Hierbij zag hij op zeker moment kans er met zijn auto vandoor te gaan, al zijn papieren achterlatend. Korte tijd later werd de auto op het Tempelplein in Sittard onbeheerd aangetroffen. Het voertuig werd in verband met nader onderzoek inbeslaggenomen.

Sittard; zeven jeugdigen aangehouden voor belediging agenten

Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur werden op de Kummenaedestraat in Geleen zeven jongens in de leeftijd variërend van 14 tot 18 jaar aangehouden. Vanuit de groep jongeren, die afkomstig waren uit Geleen en Beek, werden in het park bij Glanerbrook mensen op luidruchtige wijze uitgescholden. Agenten spraken hen aan op hun gedrag en sommeerden hen te vertrekken. Zij deden dit onder het nodige protest. Toen daarbij scheldkanonnades in de richting van de agenten werden afgevuurd, werden de jongeren aangehouden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden de jeugdigen aan hun ouders of opvoeders overgedragen.

Eijgelshoven; politie licht verdachte doorrijding van bed

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 41-jarige inwoner uit Eijgelshoven van zijn bed gelicht. De man wordt ervan verdacht die nacht omstreeks 01.00 uur op de Rimburgerweg met zijn auto een aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgereden.

Bij een wegversmalling op de Rimburgerweg reed de Eijgelshovenaar met grote snelheid tegen een paal. Omdat een kentekenplaat van zijn auto ter plaatse achter bleef, wisten agenten hem snel te trasseren Hij had teveel alcohol gedronken. Hij blies 1,9 promille. Bij zijn woning werd zijn zwaar beschadigde auto aangetroffen. De man ontkent iedere betrokkenheid bij de aanrijding. De politie onderzoekt de zaak.

Kerkrade; politie zoekt daders van brute gsm-roof

Vrijdagavond omstreeks 20.50 uur vond er op de Caumerstraat in Kerkrade een brute straatroof plaats, waarbij een 15-jarige jongen uit die plaats gewond raakte. Het slachtoffer liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis moest worden gehecht.

Het slachtoffer was op de Caumerstraat met de fiets gestopt om met zijn mobiele telefoon te bellen. Op dat moment werd hij plotseling door een onbekende met een ijzeren staaf op zijn hoofd geslagen. Daarbij werd zijn mobieltje weggepakt. Vervolgens zag hij twee daders wegrennen in de richting van de Schaesbergerstraat. Van hen ontbreekt elk spoor.

Heerlen; auto in brand gestoken

Onbekenden hebben zaterdag omstreeks 23.00 uur een auto in brand gestoken die geparkeerd stond op de Ridderhoenstraat in Hoensbroek. De brandweer moest eraan te pas komen om de brand te blussen. Vermoedelijk hebben onbekenden een brandbare vloeistof op de auto gegooid. Een 51-jarige inwoner uit Hoensbroek meldde zich bij de politie en gaf aan dat hij de auto van een kennis had geleend.

Heerlen; Politie zoekt daders carjacking

De politie is op zoek de daders van een autoroof die zaterdagavond omstreeks 20.45 uur op de Kouvenderstraat in Hoensbroek plaatsvond. Een 21-jarige inwoner uit Sweikhuizen stond samen met een 46-jarige plaatsgenoot naast hun auto, toen drie mannen hen aanspraken. Een van hen gaf te kennen dat zij een mooie auto hadden en dat hij er stukje in wilde rijden. Toen hem dit niet werd toegestaan, trok de man een mes. Onder bedreiging daarvan pakte hij de sleutels uit de kleding van de bestuurder, waarna het drietal met de auto verdween.

Heerlen; brand door elektrische deken

Kortsluiting in een elektrische deken is de oorzaak van een brand die in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur ontstond in een woning aan de Joost van Vondelstraat in Heerlen. De 56-jarige bewoner kreeg teveel rook binnen en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De man verklaarde dat hij omstreeks 22.00 uur naar bed was gegaan en dat hij op zeker moment door een rookontwikkeling was wakker geworden. Het bleek dat zijn elektrische deken was gaan branden. Hierop heeft de man twee matrassen en de elektrische deken uit het raam naar buiten gegooid. Vervolgens bluste hij het vuur met een brandblusser. Omdat hij daarbij kennelijk rook heeft ingeademd, belde hij 112. De schade in de woning bleef beperkt.

Heerlen; verzet zich tegen aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur pleegden een 22-jarige man en zijn 23-jarige vriendin uit Heerlen flink verzet toen zij in verband met het beledigen van agenten, werden aangehouden. Het tweetal schreeuwde op de agenten toen deze hen voorbijreden. Daarop werden zij aangesproken waarna de Heerlenaar de agenten beledigde. Toen hem duidelijk werd gemaakt data hij was aangehouden, verzette hij zich hevig. Hierbij kreeg hij steun van zijn vriendin. Met assistentie van andere collega's werd het tweetal aangehouden. Bij de actie werd een van de agenten in een vinger gebeten. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Maastricht; alcoholcontroles

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Maastricht, Sittard en Heerlen alcoholcontroles gehouden. In Maastricht werden op de Terblijterweg en de Tongerseweg/Tongersestraat in totaal 340 automobilisten gecontroleerd, terwijl er tegen 10 mensen proces-verbaal werd opgemaakt, omdat ze teveel alcohol op hadden.

In Sittard moesten op de Leyenbroekerweg 130 automobilisten een blaastest ondergaan. Eén automobilist werd bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken. In Heerlen werd gecontroleerd op de Mijnspoorweg in Heerlen en op de Akerstraat in Brunssum. In totaal werden 480 blaastesten afgenomen, terwijl tegen bestuurders proces-verbaal werd opgemaakt omdat zij de grens van 0,5 promille hadden overschreden.

Internet www.politie.nl
Email communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --