Persberichten zondag

's-Hertogenbosch 21-11-2004

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch bij een ongeval gewond geraakt. Een auto stond stil voor de verkeerslichten op de kruising Citadellaan - Zuid Willemsvaart in 's-Hertogenbosch. Op het moment dat daar aan de rechterkant de 34-jarige man op zijn bromfiets langsreed, stapte net een 23-jarige passagier uit Eindhoven uit de auto. De bromfietser reed tegen de opengaande deur en kwam ten val. Daarbij viel hij tegen een geparkeerde auto. De bromfietser is licht gewond overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Rosmalen - Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Pastoor van der Meijdenstraat in Rosmalen. Een raam van de woning werd opengebroken waardoor men kon binnenkomen. Uit de woning werden een computer, sieraden en autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd uit de garage bij de woning een grijze Renault Scenic gestolen. Het kenteken van de auto is 20-GF-XT.
---
Dezelfde avond werd ook ingebroken in een woning aan de Dahliastraat in Rosmalen. Ook hier kwam men binnen door een raam open te breken. Geld en bankpassen werden gestolen. Ook werd een mini motor gestolen. Dit is een bijzonder klein motortje, waarop volwassenen kunnen rijden.

WAPENS GESTOLEN BIJ INBRAAK

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Vierde Slagen in 's-Hertogenbosch. Door een deur open te breken kwam men binnen. Uit de woning werden een laptop, een camera en een wapenkluis gestolen. In de kluis zitten onder andere twee pistolen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De man kon op aanwijzing van getuigen worden aangehouden, nadat hij een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch op de Parade had mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij letsel op in het gezicht. Tegen de man uit Vlijmen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij zondagmorgen heengezonden. Tijdens de aanhouding van de man op de Parade vond nog een opstootje plaats. Een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch sloeg daarbij verschillende anderen. Ook deze man werd aangehouden en ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

ZWAAR GEWONDE BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Vught - Zaterdagavond werd, rond 23.15 uur, een eenzijdig ongeval gemeld op de Rijksweg N65 onder Vught. Een auto bestuurd door een 50-jarige man uit Tilburg was op de N65 onder Vught in de middenberm terechtgekomen en tegen een daar staande boom gereden. De 51-jarige echtgenote van de man, die ook in de auto zat, is bij dit ongeval zwaar gewond geraakt. Ze is net als haar echtgenoot, die licht gewond raakte, overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.00 uur, is een 37-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man had in een horecagelegenheid aan de Markt in Boxtel een 42-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Een tand werd uit de mand van de man geslagen. Hij moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De 37-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 02.30 uur is een 17-jarige jongen uit Schijndel aangehouden. De jongen sloeg, in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Schijndel, een 28-jarige plaatsgenoot met een bierglas. Zowel het slachtoffer als de 17-jarige jongen moesten in het ziekenhuis aan snijwonden worden behandeld. Na de behandeling is de jongen voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Vught - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.00 uur, werd door een getuige twee jongeren 16 en 17 jaar uit Vught aangehouden. De getuige zag dat een van de jongeren een spiegel van een auto schopte op de van Voorst tot Voorststraat in Vught. Hij slaagde erin de jongens aan te houden en over te dragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de oudste van de twee de spiegel van de auto had geschopt. De andere had met de vernieling niets te maken. Tegen de 17-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

GLAASJE OP

Veghel - Zaterdagavond, even na 23.30 uur, is op het Bolkenplein in Veghel een 73-jarige man uit Amstelveen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

MEISJE AANGEREDEN

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag is een 16-jarig meisje uit Uden bij een ongeval gewond geraakt. Tussen 00.25 en 00.35 uur reed het meisje op haar fiets over de Leeuweriksweg in Uden. Op de kruising met de Kleefsestraat werd het meisje van achter aangereden door een auto. Na deze aanrijding is de auto, een donker model, door gereden in de richting van het politiebureau. Het meisje liep bij dit ongeval kneuzingen op aan een knie en haar polsen. De politie is op zoek naar de bestuurder van de donkere auto.

AANRIJDING EN RIJDEN ONDER INVLOED

Odiliapeel - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 00.45 uur, werd gemeld dat op de Nieuwedijk in Odiliapeel een auto tegen een muurtje was gereden. De auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Deurne, was op de Nieuwedijk in een flauwe bocht in een slip geraakt. De auto kwam tegen een poort van de vliegbasis tot stilstand. De auto werd geheel vernield. Bij onderzoek bleek dat de bestuurder van de auto te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd de man bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). De kosten van deze meerdaagse cursus, 506,46 euro, moeten door de overtreder zelf worden betaald.

RIJBEWIJS INGEVORDERD BIJ RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 02.00 uur, werd op de Oranjestraat in Uden een 29-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). De kosten van deze meerdaagse cursus, 506,46 euro, moeten door de overtreder zelf worden betaald.

TE VEEL GEDRONKEN OP DE BROMFIETS

Veghel - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.00 uur, werd op de Corridor in Veghel een 17-jarige bromfietser uit Veghel bekeurd. Hij reed met zijn bromfiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Oss Zaterdagavond is een 32-jarige man uit Oss aangehouden. De man had zijn vriendin in hun woning in Oss zodanig mishandeld dat ze in het ziekenhuis behandeld moest worden. De vrouw liep verschillende zware kneuzingen op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Nistelrode - Zaterdagavond even na 22.00 uur is een 27-jarige vrouw uit Heeswijk Dinther bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de Jonkerstraat in Nistelrode. Door nog onbekende oorzaak raakte ze daar van de weg en reed ze tegen een boom. De vrouw, zat bekneld in de auto, maar slaagde er zelf in om met haar GSM de politie te waarschuwen. Door de brandweer werd ze uit de auto bevrijd. Ze is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

MAN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

Loosbroek - Zaterdagavond is een 35-jarige Poolse man aangehouden. De man werd op de Dorpsstraat in Loosbroek door getuigen betrapt toen hij een fiets wegnam. De man werd door de getuigen aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN BIJ AUTO-INBRAAK

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 05.30 uur, werd gemeld, dat men aan het inbreken was in een auto die geparkeerd stond aan het Eiland in Oss. Een daar geparkeerde auto bleek opengebroken te zijn. Uit de auto was onder andere het navigatiesysteem gestolen. Op aanwijzing van getuigen kon de politie een 20-jarige man uit Oss aanhouden. Deze man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Cuijk - Zaterdagmiddag even na 16.00 uur werd een ongeval gemeld op de Raamweg in Cuijk. Aldaar was een auto bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Linden van de weg geraakt en tegen een boom gereden. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.