Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 21 november

* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Een 55-jarige vrouw is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een gewapende overval in haar woning aan de Vuurplaat. Ze is daarbij mishandeld en beroofd. Twee mannen en een vrouw drongen omstreeks kwart over acht de woning binnen. Eén van de mannen had een capuchon over zijn hoofd en de ander een bivakmuts. Onder bedreiging van twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen eisten ze geld. Het slachtoffer werd hierbij geschopt en geslagen. Met wat sieraden verlieten de daders uiteindelijk de woning en maakten zich uit de voeten. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis waar ze is behandeld aan haar verwondingen. De recherche van het district Feijenoord - Ridderster stelt een onderzoek in.


* MAN BEROOFD, GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Een 63-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op de Bergsingel beroofd en mishandeld door twee mannen. Na een bezoek aan een horecagelegenheid was hij op weg naar huis. Voor de portiekdeur van zijn flat werd hij door twee mannen tegen de grond gewerkt. Vervolgens zijn ze met het slachtoffer z'n woning binnengegaan. Met een mobiele telefoon, portemonnee, sieradenkistje en huissleutels verlieten de daders de woning. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.
De recherche van het district De Noordhoek verzoekt getuigen van de beroving of mensen die anderszins over informatie beschikken om contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


* BRAND IN STUDENTENCOMPLEX
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks zes uur, brak er brand uit in een woning van een studentenwoningencomplex aan de Kralingse Kerklaan. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. Als gevolg van de uitslaande brand werd besloten om alle woningen van het complex te ontruimen. Politiemensen zorgden voor coördinatie en vervoer door de RET. De bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in de kantine van de RET-remise. De brandweer bluste het vuur. Eén woning brandde geheel uit en drie anderen liep ernstige rook- en waterschade op.
Om even na half acht konden de overige bewoners naar hun huizen terugkeren. Eén vrouw is voor controle naar het IJssellandziekenhuis gebracht omdat ze rook had ingeademd. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een brandende kaars of de standby-stand van een televisietoestel.