Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

3VO roept kinderen op in actie te komen tegen te hard rijden

Huizen,

Vanaf deze week starten 3VO en Z@ppelin kinderprogramma blinQ gezamenlijk de actie THE LIMIT. In deze actie worden kinderen opgeroepen in hun eigen buurt snelheidsmetingen te doen bij auto's. Als de kinderen erin slagen met hun actie de krant te halen maken ze kans om samen met de verkeerspolitie op tv te komen in de missionQ van blinQ. De ontknoping van de actie is in de week van 22 november 2004.

Ervaring leert dat kinderen heel goed in staat zijn onveilige verkeerssituaties te herkennen en succesvol aan de kaak te stellen. De Bende van 3VO helpt kinderen in THE LIMIT om hun acties succesvol uit te voeren.
THE LIMIT is gericht op kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Zij kunnen met het actiepakket dat te vinden is op www.bendevan3VO.nl zelf aan de slag. Naast het pakket is er een actieposter voor alle scholen en samenwerking met een aantal grote kindersites. Daarnaast besteedt blinQ regelmatig aandacht aan de actie en is één van de prijzen het samen met de verkeerspolitie volbrengen van de missionQ in het tv-programma. Z@ppelin zendt tussen haar programma's een spot uit waarin de Bende van 3VO kinderen oproept mee te doen aan de actie. In het EO-kinderprogramma blinQ, elke schooldag om 16.40 uur op Z@ppelin, wordt de komende weken volop aandacht besteed aan kinderen en veilig verkeer.

Onveilige situaties
Kinderen hebben veel last van te hard rijdend autoverkeer in hun buurt. Dat blijkt uit meerdere enquêtes van 3VO. Ook op de website melden kinderen regelmatig gevaarlijke situaties door te hard rijden. Deze gegevens komen overeen met het feit dat 85% van de automobilisten te hard rijdt in 30-km zones. In 2003 kwamen 42 kinderen tot 12 jaar om in het verkeer en raakten er 2500 ernstig gewond.

Het actiepakket en de tv-spot vindt u op www.bendevan3VO.nl