Gemeente Lingewaard


Herinrichting Van Ambestraat,
Cuperstraat en Ponylaan van start

Het kruispunt Van Ambestraat-Cuperstraat wordt aangepast en van een plateau voorzien. Van eind november 2004 tot mei 2005 gaat de gemeente Lingewaard drie wegen in Bemmel herinrichten. Het gaat om de volgende wegen: de Van Ambestraat tussen de Dorpsstraat en de Cuperstraat, de Cuperstraat tussen de Van Ambestraat en de Herckenrathweg, en de Ponylaan. De werkzaamheden vormen een onderdeel van het Centrumplan Bemmel.

De rijbaan van de Van Ambestraat en de Cuperstraat wordt voorzien van een asfaltverharding met twee rode fietsstroken. Tevens worden de trottoirs herstraat en de parkeergelegenheden voor het zwembad en bij het skatepleintje heringericht. Om de verkeersveiligheid te vergroten en de snelheid te verminderen wordt het kruispunt Van Ambestraat-Cuperstraat aangepast en van een plateau voorzien. Ook op kruising Van Ambestraat-Ponylaan wordt een plateau aangelegd en bij de kruisingen met de Dorpsstraat en de Van Doornickstraat worden inritconstructies aangebracht.

Eenrichtingsweg
De Ponylaan krijgt een nieuwe laag asfalt en wordt ingericht als een eenrichtingsweg. Auto's mogen na de herinrichting alleen nog vanuit de Dorpsstraat de Ponylaan inrijden. Fietsers en bromfietsers mogen de laan wel van twee zijden blijven gebruiken. Aan de zijde van de sloot worden in de bestaande groenstrook parkeervakken aangebracht.

Gelijktijdig met de herinrichting wordt een gedeelte van de bestaande riolering vervangen en wordt een nieuw riool gelegd voor het gescheiden afvoeren van het regenwater. Ook in het gedeelte van de Cuperstraat, gelegen tussen de Van Ambestraat en huisnummer 28, komt een extra riool voor het regenwater. De rijbaan en het trottoir aan de zijde van de school worden herstraat.

Vijf fases
De uitvoering is opgedeeld in vijf fases, die na elkaar worden uitgevoerd. Maandag 22 november 2004 wordt gestart met de werkzaamheden van de eerste fase, bestaande uit de Cuperstraat (gedeelte tussen de Herckenrathweg en de Van Ambestraat) en de Van Ambestraat (gedeelte tussen de Cuperstraat en de Ponylaan). Volgens planning worden deze werkzaamheden voor de kerstdagen afgerond.

Vanaf half januari 2005 wordt het overige deel van de Cuperstraat aangepakt. De derde fase begint in febru ari.DanisdeVanAmbestraat (gedeelte tussen Ponylaan en Dorpsstraat) aan de beurt. Fase vier betreft de Ponylaan, die vanaf medio maart onder handen wordt genomen. Het werk wordt afgesloten met de herinrichting van de parkeergelegenheid en het skateplein naast de dependance van de basisschool De Regenboog aan de Cuperstraat.

Een tekening met de nieuwe inrichting en de meest actuele fasering en planning wordten ophangen in gemeentewinkel Bemmel en het Cultureel Centrum De Kinkel. Voor vragen kunt u zich richten tot Martin Verstegen van de afdeling Ruimtelijk Beheer, tel. 026-3260269.

Artikel geplaatst op 15 november 2004