Gemeente Roggel en Neer

15/11/2004
Laatste fase reconstructie kruispunt A67-N277-N560 ter hoogte van Helden/Sevenum

Half oktober is Rijkswaterstaat gestart met de reconstructie van de toe- en afritten 38 (Helden/Sevenum) van de A67 en de aansluitingen met de Middenpeelweg (N277) en de Sevenumsedijk (N560). De eerste fase, waarin de meeste verbredingen van de wegen zijn gemaakt en extra rijstroken zijn aangelegd, is nu bijna afgerond en de werkzaamheden verlopen zoals gepland.

Het verkeer, dat nu nog gebruik maakt van de oostelijke rijbaan, wordt in deze tweede fase vanaf maandag 22 november omgezet naar de westelijke rijbaan waar twee vernieuwde (tijdens de werkzaamheden nog steeds versmalde) rijstroken beschikbaar zijn. Per rijrichting is overigens nog steeds maar één rijstrook beschikbaar.

Voor de doorstroming van het verkeer op de N277 en de A67 blijft het noodzakelijk om de Sevenumsedijk (N560) afgesloten te houden voor verkeer uit de richting Helden-Panningen. Dit (lokaal) verkeer wordt omgeleid via de Ninnesweg door Helden-Panningen (industieterrein) naar de Maasbreeseweg (N562). De toe- en afritten van de A67 blijven (met uitzondering van het weekeinde van 4 en 5 december) gewoon open.

Doorgaand verkeer blijft tijdens de werkzaamheden hinder en vertraging ondervinden. Rijkswaterstaat adviseert om van een andere route gebruik te maken. De werkzaamheden duren nog tot half december 2004.