KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Noaber verovert de keukentafel
Enschede, 15 november 2004

Nadat Grolsch met haar zeer succesvolle speciaalbier Noaber eerder al de kroeg, de koelkast en de salontafel had veroverd, belooft de keukentafel nu het volgende domein van Noaber te worden. Vanaf 22 november a.s. is namelijk landelijk bij elke slijterij, en in Oost-Nederland tevens bij elke supermarkt, het Noaber Stratenspel te koop.

Net als het ter gelegenheid van de verhuizing van Grolsch uitgebrachte Noaber bier, sluit het spelconcept van het Noaber Stratenspel aan bij de rijke Oost-Nederlandse traditie van Noaberschap. Noaberschap is een goed gebruik, waarbij men elkaar als buren ('noabers') helpt als het nodig is en men er als buren natuurlijk bij is als er iets te vieren valt. Heel gewoon en in deze tijd toch ook heel bijzonder. 'Noaberschap' is in sterke mate gebaseerd op het gezegde 'beter een goede buur, dan een verre vriend'. Het goed kennen en kunnen waarderen van je 'noabers' is daarbij essentieel.

Het Noaber Stratenspel is een spannend spel, waarbij je met 2, 3 of 4 spelers zo snel mogelijk de huisnummers in de straat van je noabers (tegenspelers) moet raden. Wie zijn noabers het beste kent, wint het spel. Een aantrekkelijk en intelligent spel met een speelduur van circa 15 minuten per ronde, waarbij de spanning en gezelligheid bovendien garant staan voor onderlinge verbroedering.

Het Noaber Stratenspel bestaat uit een luxueuse opbergdoos, fraai vormgegeven speelstukken, als scoretabel bedrukte biervilten, een spelregelboekje en tevens kaarten om de buren uit te nodigen het spel te komen spelen. Het spel kan ook gespeeld worden op www.noabers.nl. Daarbij kan gespeeld worden tegen de computer, maar tevens on-line tegen een ander persoon.

Het Noaber Stratenspel wordt in combinatie met vier beugelflessen Noaber verkocht tegen de zeer scherpe consumentenadviesprijs van Euro 9,99. Met Sinterklaas en de decemberdagen voor de deur belooft deze combinatie van dit populaire bier en dit spannende spel een groot succes te worden.


---