Time : 10:05:25 AM
Date : Thursday, November 18, 2004
Sender Name: Institut Italien pour le Commerce Extérieur

Het label "ristorante italiano" in België : conferentie van Minister Giovanni Alemanno Op 22 november om 12.45 uur wordt door de Italiaanse Minister Giovanni Alemanno, bevoegd voor Landbouw en Bosbeheer, te Brussel een persconferentie gehouden, georganiseerd in samenwerlking met ARDI - Associazione Internazionale "Ristoranti d'Italia", Buonitalia en I.C.E. - Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel.

Op de persconferentie zal een overzicht gegeven worden van de resultaten van het project "Kwaliteitslabel voor Italiaanse restaurants in de wereld", dat in juli 2003 in België van start ging. België was uitgekozen als pilootproject en een eerste serie van 25 restaurants kreeg toen, uit handen van Minister Alemanno, het label "ristorante italiano®" .

Op 22 november zal een nieuwe serie restaurants het label overhandigd krijgen, waardoor hun aantal in België stijgt tot 41.

Hetzelfde project is ondertussen ook in andere landen van start gegaan, namelijk in Duitsland, Rusland en Zweden.

De conferentie van 22 november is het voorlopig sluitstuk van de comunicatiecampagne die begin 2004 van start ging ten voordele van de restaurants met label in België. In het kader van deze campagne werd een website gecreëerd : www.ristorante-italiano.be, werden onder leiding van beroemde Italiaanse chefs vervolmakingscursussen in de Italiaanse gastronomie ingericht, en gastronomische weken gehouden rond de keuken uit Noord-Italië (van 24 tot 30 september) en die uit Centraal en Zuid-Italië (van 26/11 tot 2/12/04). Ook een gids in zakformaat zal binnenkort verkrijgbaar zijn.

Gelegenheidsadres

IPC (International Press Center)
Résidence Palace
Zaal "Polack"
Wetstraat 155
Brussel

Inlichtingen en uitnodiging :

I.C.E. - Italiaanse Instituut voor Buitenlandse Handel Vrijheidsplein 12
1000 Brussel
Tel. : 02/229 14 30
Fax : 02/223 15 96
E-mail : bruxelles@bruxelles.ice.it