Ministerie EZ

Van Gennip reikt prijzen uit meest innovatie aanpak winkelcriminaliteit

Persuitnodiging

Ministerie van Economische Zaken
Den Haag, donderdag 18 november 2004

VAN GENNIP REIKT PRIJZEN UIT MEEST INNOVATIE AANPAK
WINKELCRIMINALITEIT

Op maandag 22 november om 18.00 staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken de prijzen uitreiken ter voorkoming van winkelcriminaliteit.

Plaats van handeling:

Wijkwinkelcentrum Colmschate te Deventer bij de Vereniging MKB Deventer.

De locatie van de prijsuitreiking is het Sport- en recreatiecentrum De Scheg tegenover het winkelcentrum (zie www.scheg.nl voor de routebeschrijving).

Uw redactie is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de uitreiking. Na de plechtigheid krijgt u de gelegenheid daarover vragen te stellen. Ook de verschillende prijswinnaars uit het hele land zijn daarbij aanwezig.

Aanleiding van de uitreiking van de prijzen is de subsidieregeling bestrijding winkelcriminaliteit G30. Die regeling is uitgeschreven in de vorm van een prijsvraag. De 8 beste projecten zullen aanstaande maandag in het zonnetje worden gezet. Zij onderscheiden zich door een innovatieve aanpak van winkelcriminaliteit.

In totaal zijn 24 projecten ingediend. Alleen samenwerkingsprojecten tussen overheid en ondernemers maken kans op een financiële bijdrage van het ministerie van Economische Zaken. Hoewel er al veel producten en concepten op de markt zijn is de regeling bedoeld om nieuwe producten en concepten te stimuleren die de veiligheid vergroten en de criminaliteit tegengaan. Daarom ligt de nadruk zo zwaar op de innovatieve elementen van een samenwerking tussen gemeente en ondernemers. Het gaat dan niet alleen om (technische) producten, maar ook om innovatieve vormen en wijzen van samenwerking. De prijsvraagvorm is gekozen om de administratieve lasten voor ondernemers, overheden en andere betrokkenen te verminderen. Omdat in de 30 grote steden de winkelcriminaliteit de grootste omvang heeft kunnen alleen die steden meedingen.

Programma

18.00: Welkomstwoord van Mr. J. Oggel

18.05: Speech Staatssecretaris van Gennip

18.15: Uitreiken van de prijzen 5 t/m 8

18.25: Uitreiken van de prijzen 1 t/m 4, incl. vraag en antwoord met de winnaars

18.40: Mogelijkheid voor vragen van de pers

18.40: Borrel

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij het secretariaat van de Directie Communicatie: m.m.willemse@minez.nl of 070-379 6015

Meer informatie over de prijzen tegen winkelcriminaliteit kunt u krijgen bij Maria Henneman, adviseur communicatie en media van staatssecretaris van Gennip. 070 379 7256 of bij Jessica Winkelhorst 070 379 6232

18-11-2004 | Ministerie van Economische Zaken | print