Time : 5:18:29 PM
Date : Thursday, November 18, 2004
Sender Name: Parlement Européen

Geweld, pesterijen en ongewenste intimiteiten : conferentie in het EP

Maandag 22 november 2004 van 9 u 30 tot 13 uur
Europees Parlement (Zaal Eastman)
Belliardstraat 135

« Europese Conferentie over geweld, pesterijen en ongewenste intimiteiten »

« In samenwerking met het Informatiebureau te Brussel van het Europees Parlement »
« In het kader van de Dag voor de Rechten van het Kind » « In aanwezigheid van Marie-France HIRIGOYEN »

Op 22 november 2004 zullen Europese en internationale deskundigen verschillende gevallen van slachtoffers van geweld, pesterijen en verbale agressie vanuit hun praktische ervaring in het Europees Parlement komen toelichten.

De spreeksters en sprekers zijn lid van de eigen ressource-groep van Irdecof. Zelf hebben ze een eigen praktijk (zoals de Belgische Professor Walter Poelman en de Canadese Professor Ghislain Devroede), of zijn actief in de juridische wereld (Denis Maréchal, Arbeidsauditoraat, Luik), de sociale sector (LEF) of de jeugdzorg (Serge Léonard, DGDE).

Tijdens de conferentie, die voor het publiek toegankelijk is, zal een theateranimatie gebaseerd op de uiteenzettingen en het stuk van Patricia Niedzwiecki ( " Hersilie " ) over het thema van onterechte psychiatrische opsluiting plaatsvinden.

Het centrale thema van de conferentie wordt echter gewijd aan een vergelijking tussen de Belgische en de Europese situatie.

Vrije ingang maar verplichte reservatie op 02 / 376 02 63 van 9 tot 18 uur (telefoon, antwoordapparaat), ofwel via e-mail : irdecof@skynet.be of fax : 02 / 229 38 01

Contact : IRDECOF (Amazonegebouw) Middaglijnstraat 10 te 1210 Brussel Tel. fax antw. 02 / 345 04 02 - 02 / 376 02 63
irdecof@skynet.be, http://users.belgacom.net/irdecof, www.amazone.be (bewoonsters)

IRDECOF ging vijftien jaar geleden van start. De vereniging organiseert meertalige maatschappelijke en pluriculturele activiteiten, met als doel de aanwezigheid van vrouwen en van " de vrouwelijke dimensie " in onze samenleving te bevorderen.