Provincie Limburg

Wegwerkzaamheden in Wijlre Op 22 november start de Provincie met werkzaamheden aan de

Valkenburgerweg en Wielderdorpstraat te Wijlre. Het gaat om herinrichting en rioolaanleg. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In de eerste fase, tot Kerstmis, blijft de hoofdrijbaan zoveel mogelijk vrij voor verkeer. Pas na Carnaval zal het autoverkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Begonnen wordt met de rioolwerkzaamheden en bestratingen tussen Klapstraat en Pastoor Maessenstraat. Fietsers richting Wittem worden omgeleid over het rechter trottoir en de fietsers richting Valkenburg via de woonstraten.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Janssen de Jong Infra en kosten totaal 3,5 miljoen.

Riolering
In goed overleg met de gemeente heeft de Provincie een herinrichtingsplan ontwikkeld voor de provinciale weg. In dit herinrichtingsplan is opgenomen het vervangen en vergroten van een deel van de gemeentelijke riolering en de aanleg van regenwaterriolen. In de plannen is ook rekening gehouden met de afvoer van nog aan te leggen buffers langs het Miljoenenlijntje, die afwateren naar de lager gelegen gemeentelijke wegen.
De regenwaterriolen lozen op drie plaatsen op aan te leggen buffers in het Geuldal. Het Waterschap Roer en Overmaas legt deze buffers aan. Pas nadat deze werken zijn uitgevoerd zijn de waterproblemen opgelost en beschikt Wijlre over een modern en afdoende rioleringsstelsel.

19-11-2004 13:54