Gemeente Terneuzen

Persbericht 16-11-2004

Controle milieuveiligheid bedrijven

In de week van 22 november bezoeken medewerkers van de afdeling Milieu en Natuur van de gemeente Terneuzen dertig bedrijven binnen onze gemeente. Zonder voorafgaande afspraak wordt gecontroleerd op milieuveiligheid. Het betreft met name bedrijven waar gevaarlijke (afval)stoffen en/of gasflessen worden opgeslagen, en bedrijven waar LPG-tanks aanwezig zijn.

Er is steeds meer zorg voor het milieu; de gemeente besteedt meer en meer aandacht aan de naleving van vergunningen, de voorschriften daarvan en algemene regels op het gebied van de milieuregelgeving. Het streven is dat de bedrijven de vergunningen zo goed mogelijk naleven (het zogenaamde nalevingsgedrag).

Aan de hand van dossieronderzoek over de jaren 1998-2003 heeft de gemeente vastgesteld dat het nalevingsgedrag ten aanzien van het milieuthema externe veiligheid extra aandacht nodig heeft: het naleven van de regels kan een stuk beter, maar bovendien kunnen de gevolgen voor het milieu bij overtreding van de voorschriften onacceptabel hoog zijn. Tijdens het bedrijfsbezoek kijken de medewerkers van de afdeling Milieu en Natuur dan ook of de regels in 2004 goed zijn nageleefd. Ook zullen de medewerkers erop toezien dat eventuele overtredingen van voorschriften ongedaan zullen worden gemaakt.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Vera van der Windt Telefoonnummer: 0115 455 521

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl