Gemeente Delft

Maandagavond 22 november worden de nieuwe voorzitter en drie nieuwe leden voor de Programmaraad kabeltelevisie en -radio Delft geïnstalleerd.

Maandagavond 22 november zal in een bijzondere bijeenkomst in het Stadhuis afscheid worden genomen van de vertrekkend voorzitter en zullen de nieuwe voorzitter en de nieuwe leden door wethouder Christiaan Mooiweer worden geïnstalleerd. De gemeenteraad heeft besloten Mevrouw C. de Walle te benoemen tot voorzitter van de Programmaraad. De Walle is vanaf 1998 lid van de Programmaraad. De heren G.C. Bergsma, P.H. Klootwijk en A.E. Stolker worden benoemd tot lid van de programmaraad. Zij hadden in mei gereageerd op een advertentie waarin Delftenaren werden opgeroepen zich te melden indien zij belangstelling hadden voor een benoeming tot lid van de Programmaraad. In totaal hadden negen Delftenaren op deze advertentie gereageerd.

De heer L.J. Pieterse is per 1 november 2004 op eigen verzoek eervol ontslag te verleend als voorzitter van de Programmaraad kabeltelevisie en -radio Delft. Leen Pieterse was sinds 1997 voorzitter van de Programmaraad Delft. In de vele jaren daarvoor vervulde hij dezelfde functie in Delft-Zuid, waar de Beheerscommissie Kabeltelevisie van midden jaren tachtig de zeggenschap over de kabel had.

De Programmaraad is een door de gemeenteraad ingesteld adviescollege, dat volgens een wettelijke taak advies geeft over de programmering van radio- en televisiezenders in het basispakket van de kabel van Delft. Deze kabel is eigendom van en in beheer bij Casema. De adviezen worden door de Programmaraad gegeven aan Casema en zijn zwaarwegend. De Programmaraad telt negen leden, waaronder de voorzitter.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft