Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Openstelling Regeling structuurverbetering glastuinbouw

19 november 2004 -

Van 22 november 2004 tot en met 15 maart 2005 wordt de Regeling structuurverbetering glastuinbouw opengesteld. Er is subsidie mogelijk voor:
* afbraak van glasopstanden;

* investeringen in nieuwbouw van glasopstanden ter vervanging van oude glasopstanden;
* het opstellen van clusterplannen.
Voor de afbraaksubsidie is een totaalbudget van EUR 4.000.000 beschikbaar. Voor nieuwbouw van glasopstanden en het opstellen van clusterplannen is een totaalbudget van EUR 12.000.000 beschikbaar. Het toebedelen van beschikbare subsidiebedragen vindt plaats op volgorde van datum van binnenkomst van de complete subsidieaanvraag.

De Regeling structuurverbetering glastuinbouw is gebaseerd op de kaderverordening plattelandsontwikkeling van de Europese Unie en maakt deel uit van het Nederlandse plattelandsontwikkelingsprogramma. De onderdelen investeringen in nieuwbouw en clusterplannen worden voor 25% mede gefinancierd vanuit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid van de Europese Unie door het Europees oriëntatie- en garantiefond voor de landbouw (EOGFL).

Voorwaarden
De subsidie is bestemd voor glastuinbouwbedrijven. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor nog aan te besteden werkzaamheden. Werkzaamheden waarvoor een verplichting is aangegaan voordat een schriftelijk ontvangstbewijs van de aanvraag subsidieverlening is ontvangen, komen niet voor subsidie in aanmerking.

Aanvragen
Aanvragen kunnen worden ingediend via een aanvraagformulier subsidieverlening bij LASER, Postbus 21, 1110 AA Diemen. Aanvraagformulieren en meer informatie over deze en andere regelingen zijn vanaf 22 november te verkrijgen bij Het LNV-Loket, 0800-2233322 of via www.minlnv.nl/loket.