Ingezonden persbericht


PERSBERICHT regio Noord-Holland
Koninklijk Horeca Nederland

Horeca Boegbeeld in Noord Holland neemt afscheid

Regiovoorzitter Jan Entius verlaat ondernemersorganisatie

WOGNUM, 19 november 2004 - Jan Entius neemt afscheid van Koninklijk Horeca Nederland. Meer dan 30 jaren was hij voorzitter/ bestuurder bij dé ondernemersorganisatie van de horeca. Met recht een boegbeeld en een trots Erelid van Koninklijk Horeca Nederland. De nieuwe voorzitter wordt tijdens de regioraad van 22 november aanstaande voorafgaand aan het afscheid van Jan Entius gekozen. De borrel ter ere van het afscheid van Jan Entius en ter verwelkoming van de nieuwe voorzitter begint om 16.00 uur en vindt plaats in Het Schermerwapen te Stompetoren.

Jan Entius is bestuurder van het eerste uur. Reeds dertig jaren geleden zag Jan Entius de voordelen van een bestuursfunctie bij Koninklijk Horeca Nederland. "Als bestuurder sta je altijd aan het front en krijg je alles als eerste te horen. Je wordt serieus genomen en mag meebeslissen in belangrijke procedures of beleidsbeslissingen," aldus Entius.

Jan Entius heeft de horeca van alle kanten meegemaakt; als eigenaar van Het Wapen van Nibbixwoud, als horecaondernemer op pleziervaarten en als bestuurder van de regio Noord-Holland. Daarnaast heeft Entius als wethouder in de gemeente Wognum nog steeds veel te maken met horeca. Jan heeft nagenoeg alles meegemaakt binnen Koninklijk Horeca Nederland, zoals de fusie tussen Horecaf en Horeca Nederland. Hij bleef altijd trouw aan zijn bond en was zeer loyaal. Jan zal nog wel eens gebeld worden voor advies, daar staat hij altijd voor open. "We gaan een boegbeeld uitzwaaien" is het gezamenlijk credo van de overige bestuursleden.

Maandag 22 november vindt de regioraadsvergadering van Koninklijk Horeca Nederland regio Noord-Holland plaats. In de regioraad zijn alle voorzitters van de 21 afdelingen in Noord-Holland vertegenwoordigd. Er zal dan gestemd worden over een nieuwe voorzitter die de kar mag gaan trekken. Wie dat wordt is nu nog niet bekend, er hebben zich twee kandidaten beschikbaar gesteld voor deze functie. Het wordt spannend omdat niet bekend is hoe de afdelingsvoorzitters gaan stemmen. Om 16.00 uur is er gelegenheid tot het ophalen van herinneringen en het drinken van een borrel op de loopbaan van Jan Entius bij Het Schermen Wapen in Stompetoren.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd vanaf 16.00 uur bij de borrel aanwezig te zijn.


---

Noot voor de redactie -