Gemeente IJsselstein


Grootste kerstboom / 'IJsselstein Verlicht'
maandag, 22 november 2004 - 09:47 CET

De grootste kerstboom ter wereld (Gerbrandytoren) gaat dit jaar wederom branden. Ook zijn de stadsgrachten en monumenten in de historische binnenstad feëriek aangelicht onder het motto 'IJsselstein Verlicht'.

De verlichte Gebrandytoren Grootste kerstboom
Inwoners en bedrijven hebben geld bij elkaar gebracht zodat de lampjes van de vierhonderd meter hoge Gerbrandytoren in de feestmaand branden: www.degrootstekerstboom.nl.

'IJsselstein verlicht'
Informatie over wandelen langs de monumenten en varen door de stadsgrachten (stichting Yselvaert): VVV IJsselstein, tel. (030) 688 72 73.

Meer activiteiten in december
Tijdens de decembermaand is in Stadsmuseum IJsselstein een iconententoonstelling met onder andere oude Russische volksiconen en zak- en reisicoontjes, hedendaagse iconen en op iconen geïnspireerde kunstwerken van moderne kunstenaars. Tweede Kerstdag is in de 'Kasteeltoren IJsselstein' een sfeervolle grote kerststal. Rasverteller Wim Wolbrink uit Hengelo brengt in de versierde en verlichte torenkamer van de toren een kerstprogramma met een meeslepend kerstverhaal. www.stadsmuseum.nl