Ingezonden persbericht


Persbericht

UITBREIDINGEN DEVPARTNER VOORKOMEN SOFTWAREFOUTEN IN BEGIN ONTWIKKELING

22 november 2004, Amsterdam - Compuware introduceert twee nieuwe DevPartner producten: DevPartner Fault Simulator en DevPartner SecurityChecker. Deze zorgen voor het opsporen en het verhelpen van softwarefouten en kwetsbaarheden in het begin van de ontwikkelfase van Microsoft Visual Studio.NET-applicaties. De twee nieuwe toevoegingen aan de DevPartner-range voegen nieuwe analysemethoden toe aan de automatische test- en debuggingsoftware, waardoor de kwaliteit van de software en de productiviteit van ontwikkelteams wordt verhoogd. Deze producten zijn vanaf begin volgend jaar beschikbaar.

De DevPartner Fault Simulator test de 'error handlingscode' van software in het begin van de ontwikkelfase. Fault Simulator kan een grote verscheidenheid aan toepassings- en systeemfouten simuleren zonder hierbij het functioneren van de debugger, het operating systeem en de ontwikkelomgeving te verstoren. Deze code werd tot nu toe niet vaak getest omdat het moeilijk en omslachtig is om de diverse scenario's na te bootsen.

Met DevPartner SecurityChecker is het mogelijk om de veiligheid van .NET-applicaties in het begin van de ontwikkelfase te analyseren. SecurityChecker lokaliseert mogelijke problemen en geeft suggesties voor reparatie. Hiermee zijn .NET-applicaties tijdens het ontwikkelen, testen en uitrollen beter bestand tegen hacks en gegevensdiefstal. SecurityChecker herleidt mogelijke kwetsbaarheden in de beveiliging tot aan de broncode. Gebruikers kunnen bij het repareren van kwetsbaarheden gebruik maken van de expertervaring die is opgeslagen in een toolbox, wat het oplossen van problemen versnelt.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor de gehele levenscyclus van applicaties: van bouwen tot testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware stelt zich ten doel de waarde die IT toevoegt aan de organisatie te vergroten door projecten, applicaties en hun infrastructuur zo in te richten dat productiviteit en efficiency vergroot wordt en kosten onder controle blijven.

Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en heeft momenteel wereldwijd 9.500 medewerkers in dienst. In Nederland werken meer dan 325 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. In Amsterdam worden onder andere Compuware's producten als OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken hier ruim 200 ontwikkelaars aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Rigter
Edelman
Tel: +31 (0)23 554 20 30
mailto:marjolein.rigter@edelman.com

Compuware, Compuware Application Reliability Solution, CARS, NearShore Development Center, OptimalJ en Vantage zijn geregistreerde merknamen van Compuware Corporation. Alle overige product- en merknamen zijn geregistreerde merknamen van hun respectievelijke eigenaars.