Amsterdam RAI

METS 2004
19 nov 2004

METS 2004 ZEER SUCCESVOL VERLOPEN, SHOW BLIJFT GROEIEN

Positieve reacties van deelnemers METS 2004

De Marine Equipment Trade Show (METS), s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting en -toebehoren voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart, is nog nooit eerder zo succesvol geweest. Met 940 exposanten en 15.147 bezoekers breekt de show wederom records. METS is definitief uit haar jasje gegroeid, volgend jaar verhuist de show naar het ruimere Europa Complex van Amsterdam RAI. De Bamar RLG-Code Furler van Arte Srl is de winnaar van de prestigieuze DAME Award. METS vond plaats van 16 tot en met
18 november 2004 in Amsterdam RAI.

Vorig jaar trok de show 914 exposanten. METS 2004 telde 940 exposanten, een groei van bijna drie procent. In 2003 werd METS gelijktijdig met Europort gehouden, waardoor het aantal bezoekers dit jaar iets lager lag in vergelijking met vorig jaar (15.147 in 2004 ten opzicht van 16.155 in 2003). In vergelijking met 2002 (editie zonder Europort) is het aantal bezoekers echter met ruim 16 procent gegroeid, van 12.985 in 2002 naar 15.147 dit jaar. Amsterdam RAI, de organisator van de show, is bijzonder verheugd over dit succes. Ids Boersma, directeur International Exhibitions van Amsterdam RAI zegt: De aanhoudende groei en de positieve geluiden over de show die ik de afgelopen dagen op de beursvloer heb gehoord, geven ons het volste vertrouwen in de toekomst van METS. De verhuizing naar de ruimere hallen is spannend, voor iedereen. Maar het is ook broodnodig en ik ben er van overtuigd dat we hiermee een nog beter evenement voor de industrie kunnen neerzetten.

De eerste reacties van deelnemers en bezoekers aan de show zijn bijzonder positief. "Soms is het even wat rustiger, maar dan komt iedereen ineens, vertelt Bob Selig, CEO van het Amerikaanse bedrijf Davis Instruments, "Maar uiteindelijk ontmoeten we toch alle mensen die voor ons van belang zijn. We hebben in ieder geval al onze grote klanten gesproken en ook veel nieuwe contacten gelegd. Ik kan niet anders zeggen; deze beurs geeft me altijd een prima gevoel. De Italiaanse fabrikant van nautische roestvrij stalen onderdelen SCM is al vanaf de eerste editie present op METS. "Dit is nu met recht een internationaal evenement", vertelde de sales manager van het bedrijf, Umberto Giunta, aan IBI. "We waren onlangs op de IBEX, maar daar zagen we alleen botenbouwers uit de VS. Hier heb ik mensen gesproken uit Australië, de VS èn Azië. Makis Sikalas uit Griekenland van Sail Marine heeft de beurs ook bezocht: Het was een uitstekend evenement, het lijkt of elke editie weer groter is. Dat belooft wat voor volgend jaar.

DAME Award
De Bamar RLG-Code Furler van het Italiaanse bedrijf Arte Srl is de winnaar van de Design Award METS (DAME Award). Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het best ontworpen product op de METS. Romar B.V. uit Nederland presenteerde Bamars furler aan de DAME jury. Naast de DAME Award is dit jaar voor het eerst de Innovation Award uitgereikt. De prijs is toegekend aan de MFC AHD-100 Marine Fuel Cell van Max Power, een Franse deelnemer aan de show. In totaal ontving de jury 164 inzendingen voor de DAME Award, 56 hiervan werden door de jury genomineerd.

Veelbelovende start Composieten seminar
Het Composieten seminar, dit jaar voor het eerst georganiseerd, trok ruim 70 bezoekers. De eerste dag van het METS composieten seminar zat helemaal vol, aldus Nick Hopkinson, uitgever-directeur van het blad European Boatbuilder. Het was een succesvolle lancering van de Technology Forum serie van het blad. Hiermee gaan we zeker door op METS 2005, waarbij we een stukje meer voorlichting geven bij het presenteren van nieuwe technologieën aan boutenbouwers en -ontwerpers.

METS 2005
Volgend jaar wordt METS gehouden in het naastgelegen, grotere Europa Complex (hallen 1 tot en met 7) van Amsterdam RAI. Met de verhuizing komt 8.000 m² extra beschikbaar. Dit resulteert niet alleen in meer mogelijkheden voor nieuwe exposanten en meer ruimte voor bestaande exposanten en paviljoens. Het biedt ook perspectief voor nieuwe activiteiten. METS 2005 wordt georganiseerd van 15 tot en met 17 november 2005.

Over METS
METS, de grootste mondiale vakbeurs voor scheepsuitrusting en
-toebehoren voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart, wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). Naast de beurs kent METS een bijzonder hoogwaardig en evenwichtig congresprogramma. METS 2004 vond plaats van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november in Amsterdam RAI. METS 2005 zal plaastvinden van 15 tot en met
17 november 2005.

Meer informatie over METS is te vinden op de website www.metstrade.com.

Amsterdam, 19 november 2004


---
Noot voor de redactie/