AutoRai

22-11-2004

Klinkend slotakkoord van feestjaar met Suzuki Alto Jubilée-2

Het is nu of nooit. In de slotfase van een jaar vol activiteiten in het kader van het 25-jarig jubileum presenteert Suzuki een extra voordelige Alto Jubilée-2. Hij is te koop vanaf 7.499,-.

De prijs is gelijk aan die van de Jubilée van eerder dit jaar, maar deze nieuwe feestelijke versie is nog aantrekkelijker doordat ABS en hoofdsteunen achterin nu bij alle uitvoeringen standaard zijn.

Ter gelegenheid van 25 jaar Suzuki in Nederland heeft importeur B.V. NIMAG dit jaar al een hele reeks aantrekkelijke jubileumversies van alle modellen gepresenteerd. De Alto heeft daarin een speciale rol. Per slot van rekening verscheen de eerste generatie al in 1981, waarmee het model altijd al een belangrijke pijler onder de groei van Suzuki in Nederland is geweest. Bovendien is de Alto een van de weinige compacte autos die van meet af aan met een automatische transmissie verkrijgbaar is. Verder is de Alto vorig jaar voor de negende keer op rij door de Consumentenbond uitgeroepen tot voordeligste auto in Nederland. Een zeer populaire eigenschap, waardoor de Alto tot in lengte van jaren gewild blijft. Het verklaart deels het behoud van de restwaarde.

Veiligheid voorop
Veiligheid staat bij de Alto centraal, wat blijkt uit de tot de standaarduitrusting behorende ABS en de twee hoofdsteunen op de achterbank. De GX Jubilée-2 van 7.499,- heeft verder airbags voor bestuurder en passagier, een in gelijke delen neerklapbare achterbank, middenconsole met bekerhouders, een afdekking van de bagageruimte en een achterruitwisser met sproeier. De nog completere Alto GLX Jubilée-2 voegt daaraan nog zaken toe als centrale deurvergrendeling, elektrisch te bedienen ramen vóór, stuurbekrachtiging, toerenteller en bumpers in carrosseriekleur. Deze uitvoering kost 8.499,-. De GLX Jubilée-2 met automaat komt op 9.799,-. De feestelijke Altos zijn verder herkenbaar aan de Jubilée-badges.