AutoRai

22-11-2004

MG Rover maakt prijzen bekend van Rover V8

Op de fameuze Autosalon van Genève werd eerder dit jaar de indrukwekkende Rover V8 aan een internationaal publiek gepresenteerd. Inmiddels is deze meest krachtige Rover in productie gegaan.

Het nieuwe topmodel van Rover combineert indrukwekkende prestaties met een bijzonder uitgebreide uitrusting en is in ons land leverbaar vanaf 61.500,-. De Rover V8, standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak, is leverbaar als luxe Sterling of Executive. Eerder dit jaar werd door MG Rover al de MG ZT 260 met V8 krachtbron uitgebracht . Met nu de komst van de Rover V8 kan met recht worden gesteld dat MG Rover momenteel met deze modellen in het V8 marktsegment zeker qua prijs de meest gunstige proposities biedt.

Uitrusting
Het uitrustingsniveau van de Rover V8 modellen is gelijk aan het uitrustingsniveau van de Sterling dan wel Executive uitvoeringen. Zo beschikken beide modellen standaard over o.a. Lederen bekleding, ATC automatische temperatuur controle, tractie controle, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen- en verwarmingsopties en een tripcomputer. De Sterling heeft een klassiek interieurthema met Sandstone leder, Light Oak houtafwerking en is aan de buitenkant te herkennen is aan de chromen strips en spiegelkappen. De Executive biedt met een stijlvolle houten dashboardafwerking in Black Oak in combinatie met de geheel zwart lederen sportstoelen een geheel eigentijdse interpretatie van de prachtige styling van de Rover 75.

De Rover 75 V8 voegt aan deze toch al uitgebreide standaarduitrusting enkele specifieke V8 kenmerken toe, zoals:

* Unieke diep doorgetrokken V8 grille en voorbumper (ook op de Limousine)

* Cruise control

* 17 Star-spoke lichtmetalen velgen

* twee dubbele verborgen uitlaatpijpen

* geventileerde schijfremmen achter

* V8 badges op zijspatborden

* Alpine audio systeem (Symphony)

* Alpine 6-CD Wisselaar (in kofferruimte gemonteerd)

Prijzen
De Rover 4.6 V8 Sterling Automaat, met 191 kW/260 pk achtcilinder motor kost 61.500,-, terwijl de Executive Automaat een prijskaartje heeft van 62.900,-. De meerprijs van de Tourer bedraagt 1.750,-

De Rover V8 is met onmiddellijke ingang in Nederland leverbaar.