Politie Hollands Midden

Lisse - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zondag 21 november het rijbewijs in van een 45-jarige man uit Hillegom. De man trok de aandacht van agenten doordat hij al slingerend met zijn bromfiets over de Heereweg reed. Bij de controle rond 00.30 uur werd drankgebruik vastgesteld.De ademanalyse kwam uit op 720 ug/l (limiet 220 ug/l). Naast het inleveren van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Lisse Alcoholcontrole

Op zaterdag 20 november omstreeks 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Heereweg. Een 20-tal bestuurders gecontroleerd. Er werd 1 x proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed, tegen een 47-jarige man uit Noordwijk. Uitslag van de ademanalyse was 465 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg tevens een rijverbod.

Katwijk / Rijnsburg Alcoholcontrole RVHT

Heeft het regionaal verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden op zondag 21 november in de avond, een alcoholcontrole gehouden op de Zeeweg te Katwijk en de Oegstgeesterweg te Rijnsburg. Er werden 385 bestuurders gecontroleerd. 3 bestuurders bleken onder invloed te verkeren. Hun uitslag lag tussen de 305 ug/l en 740 ug/l (limiet 220 ug/l). Allen kregen proces-verbaal en een rijverbod.

Katwijk - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zondag 21 november het rijbewijs in van een 54-jarige man uit Katwijk. Tijdens een verkeerscontrole op de Zeeweg werd rond 18.50 uur bij de man alcoholgebruik vastgesteld. De ademanalyse kwam uit op 740 ug/l ( limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en zegde hem een proces-verbaal aan.

Leiden - Geweld Het afgelopen weekend werd de politie bij drie geweldzaken geroepen. Daarbij verrichtte de politie vijf arrestaties. Twee verdachten worden vandaag bij de rechter-commissaris voorgeleid. De overige verdachten werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. Vrijdagavond 19 november rond 22.50 uur nam de politie van een beveiligingsmedewerker van het Centraal Station een 40-jarige man uit Leiden over. De man mishandelde de 18-jarige medewerker uit Leiden nadat hij van hem te horen had gekregen de hal te verlaten. De verdachte is een veelpleger en zwerver en zocht de warmte van de hal op. Hij wordt voorgeleid. Zondag 21 november ontstond er rond 02.30 uur een opstootje in een café aan de Korte Mare. De politie zoekt nog uit wat er precies is voorgevallen. Zeker is dat er enkele bezoekers werden mishandeld. Een 19-jarige vrouw uit Zoeterwoude kreeg daarbij een bierfles op het hoofd en liep een hoofdwond op. De politie arresteerde vier raddraaiers, een 21 en 22-jarige man uit Voorschoten, een 21-jarige man uit Maassluis en een 19-jarige man uit Leiden. Laatstgenoemde wordt vandaag voorgeleid. Rond 06.00 uur werd een 20-jarige man uit Leiden de Diefsteeg ingetrokken, geslagen en van zijn geld beroofd. De man liep over de Breestraat toen twee jongens naast hem kwamen lopen. Terhoogte van de Diefsteeg trokken zij hem de steeg in en beroofden hem. De politie heeft de daders nog niet weten te achterhalen.

Leiderdorp Mishandeling

Op zaterdag 20 november omstreeks 00.10 uur heeft er een vechtpartijtje plaatsgevonden aan de Heinsiuslaan. Een groepje van drie jongens kwamen op de Heinsiuslaan een viertal jongeren tegen waar zij even tevoren in een horecagelegenheid woorden mee hadden gehad. Een 19-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn kreeg zonder aanleiding met vermoedelijke een kettingslot een aantal klappen op zijn hoofd waardoor hij enkele hoofdwonden opliep. Een 17-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn werd tegen de grond aangeduwd waardoor zij schaafwonden opliep aan haar knieën De drie daders zijn hierop op twee brommers weggereden. De politie stelt een onderzoek.

Oude Wetering Aanrijding en rijden onder invloed

Op zaterdag 20 november omstreeks 12.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Alkemadelaan. Een 47-jarige bestuurster uit Weteringbrug reed de van Alkemadelaan op. Doordat zij niet zoveel mogelijk rechts hield, ontstond tussen haar en een tegemoetkomende 62-jarige bestuurder uit Roelofarendsveen een aanrijding met materiele schade. De vrouw bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 1165 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de vrouw werd haar rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg zij proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur.

Ter Aar Mishandeling

Op zondag 21 november omstreeks 03.45 uur hield de politie een 24-jarige bestuurder uit Ter Aar aan ter zake mishandeling van een 18-jarige fietser uit Ter Aar. De bestuurder was gestopt voor een drietal fietsers en kreeg hiermee een woordenwisseling. Zonder aanleiding gaf de bestuurder, de fietser een vuistslag in het gezicht en een trap op het lichaam. De fietser werd ter plaatse aan zijn verwondingen geholpen door het ambulancepersoneel. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Leimuiden - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zaterdag 20 november het rijbewijs in van een 27-jarige man uit Den Haag. De politie controleerde de man rond 02.35 uur op de Provincialeweg N207. Er werd drankgebruik bij de man vastgesteld. De ademanalyse gaf een waarde aan van 615 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zondag 21 november het rijbewijs in van een 24-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De politie controleerde rond 00.45 uur de man op de Seringenstraat. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse aan het bureau kwam uit op 710 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Noorden Aanrijding en rijden onder invloed

Op zaterdag 20 november omstreeks 04.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Simon van Capelweg. Een 30-jarige bestuurder uit Zwammerdam kwam uit een uitrit van het Riethof en gaf daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 23-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn. Door de aanrijding kwam het voertuig van de man uit Zwammerdam met zijn voorzijde in de sloot tot stilstand. De bestuurder uit Zwammerdam bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 630 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Zoeterwoude Brandstichting

Op zaterdag 20 november omstreeks 14.50 uur heeft er een brandstichting plaatsgevonden door een 13-jarige jongen uit Zoeterwoude in een woning aan de Burgemeester Brandstraat. Brand was ontstaan door het afsteken van vuurwerk. De brandweer heeft de brand geblust. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. Hij is aangehouden ter zake brandstichting. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bodegraven Aanhouding

De politie heeft zondag 21 november even voor 05.00 uur een 33-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit en rijden onder invloed van alcohol. De verdachte zou op de Noordstraat een ruit van een woning hebben ingegooid met een steen waarna hij er met een scooter vandoor ging. Agenten zagen de verdachte rijden en hebben hem op de Willemstraat aangehouden voor vernieling. Omdat bij de man een alcohollucht werd geroken werd een blaastest afgenomen. De uitslag was 770 ug/l. De limiet is 220. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Moordrecht - Inbraken Het afgelopen weekend werden in Moordrecht inbraken gepleegd in drie bedrijven, het gemeentehuis en in een auto. Het is nog niet bekend of er bij de inbraken buit is gemaakt. Bij de meeste inbraken werd eerst een ruit ingegooid. De politie denkt dan ook dat het hier gaat om dezelfde dader(s) maar heeft ze ondanks naspeuringen nog niet kunnen achterhalen. Op vrijdagavond 19 november werd er ingebroken in het gemeentehuis. Een plank die als afdichting voor de vernielde ruit werd aangebracht, werd een nacht later weer verwijderd, waarna weer werd ingebroken. Tevens werd zaterdag 20 november rond 22.00 uur een ruit vernield van en ingeklommen in een installatiebedrijf aan de Veenweg. De politie zocht het pand af op zoek naar twee mogelijke daders. Ondanks de inzet van een speurhond werden de inbrekers niet meer in het pand aangetroffen. Korte tijd later, rond 22.45 uur werd een ruit van de Apotheek aan de Sluislaan vernield en zagen getuigen enkele jongemannen wegrennen. Nog een uur later werd er een ruit van een bedrijf aan de Zuidplaspolderweg ingegooid. Vermoedelijk is men hier niet binnen geweest. Kort na middernacht, op zondag 21 november werd rond 00.25 uur op de Meester Lallemanstraat ontdekt dat er een ruit van een geparkeerde auto was ingeslagen. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Nieuwerkerk a/d IJssel - Onder invloed rijden Een 41-jarige automobilist uit Gouda werd op zondag 21 november rond 20.00 uur op de Rijksweg A20 gecontroleerd nadat agenten bij het natrekken van het kenteken te horen kregen dat de auto niet verzekerd was. Bij het aanspreken van de man constateerden de agenten drankgebruik door de man. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau kwam uit op 785 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Gouda Verkeersongeval

Vrijdag 19 november omstreeks 22.30 uur vond op de kruising Van Hogendorpplein/Van Limburg Stirumplaats een verkeersongeval plaats. Een 30-jarige scooterbestuurder uit Gouda reed over de Statensingel uit de richting van de Graaf Florisweg. Op de kruising sloeg hij linksaf. Hij gaf hierbij geen voorrang aan een 21-jarige plaatsgenoot en bestuurder van een auto die links van hem reed en in dezelfde richting. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder is met pijn aan een heup en in de onderrug overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Beroofd van tas

Een 69-jarige Goudse is zondag 21 november omstreeks 18.00 uur beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Binnenkade en werd beroofd door een man die vanaf de Eerste Kade kwam aangefietst. De man trok de tas uit haar handen, maar omdat ze bleef vasthouden kwam zij ten val. De vrouw liep schaffwonden op aan haar knie en aan een hand. De man is na de roof weer de Eerste Kade opgefietst.

Gouda Aanhoudingen

De politie heeft zondag 21 november twee vrouwen van 20 en 38 jaar en een 37-jarig man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 26-jarige man uit Gouda omstreeks 00.30 uur. De Gouwenaar zou zijn geslagen en gekrapt door de 20-jarige vrouw uit Gouda nadat zij een uitgaansgelegenheid op het Omlooppad niet wilde verlaten op verzoek van de Gouwenaar, een medewerker van de zaak. Deze zou vervolgens de vrouw hebben vastgepakt waarna er een handgemeen ontstond tussen meerdere personen waaronder de 38-jarige vrouw. Een 21-jarige vriendin van de 26-jarige man werd eveneens door de 20-jarige vrouw geslagen en nadat ze op de grond viel ook geschopt tegen het hoofd. Nadat de twee vrouwen uiteindelijk uit de zaak waren gezet kwamen zij even later terug met de 37-jarige man. Deze kwam verhaal halen bij de 26-jarige Gouwenaar en sloeg hem enkele keren in het gezicht. De politie kreeg de melding van de vechtpartij en kon de twee vrouwen en de man even later aanhouden. De 21-jarige vrouw en de 26-jarige man hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Gouda Automobiliste rijdt in op vrouw

Een 31-jarige Goudse heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. Nadat de Goudse van een familielid had gehoord dat een automobiliste haar auto had beschadigd bij het inparkeren op de Naaierstraat, sprak zij de vrouw er even later op aan. De vrouw weigerde verder te praten over de beschadiging en is met vermoedelijk haar dochtertje in de auto gestapt. De Goudse is voor de auto gaan staan om te voorkomen dat de vrouw zou wegrijden. De vrouw startte de auto en is langzaam tegen de Goudse gereden. De vrouw reed vervolgens een stukje achteruit en reed vervolgens met een vaart tegen de knie van de Goudse aan. De vrouw herhaalde dit waarna de Goudse op de motorkap terechtkwam en daarna op de grond viel. De vrouw is hierna met hoge snelheid weggereden in de richting van de Turfmarkt. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurster op basis van het opgegeven kentekennummer. De politie heeft inmiddels enkele getuigen gehoord.

Haastrecht - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zaterdag 20 november het rijbewijs in van een 20-jarige automobilist uit Waddinxveen. De politie controleerde de man rond 02.00 uur op de Provincialeweg. Er werd drankgebruik bij de man vastgesteld. De ademanalyse gaf vervolgens een waarde van 580 ug/l (limiet 220 ug/l) aan. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Stolwijk Mishandeling

Op zaterdag 20 november omstreeks 21.15 uur hield de politie een 16-jarige jongen uit Stolwijk aan. Hij had even tevoren op die avond een 41-jarige man uit Stolwijk mishandeld. Bleek dat de jongen een fles had gegooid tegen een woning aan de Karekietstraat. De bewoner is hierop naar buiten gegaan en heeft de groep jongeren aangetroffen in een schuur aan de Karekietstraat. Hierop ontstond een worsteling waarbij de bewoner letsel opliep. Na verhoor is de verdachte op zondag 21 november omstreeks 16.45 uur heengezonden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Schoonhoven Auto te water

Op zaterdag 20 november omstreeks 21.25 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Voorhaven. Een 37-jarige bestuurder uit Merksplas (B) reed tegen de richting in door de Koestraat. Aan het einde op de Voorhaven vergat hij af te slaan waardoor hij rechtdoor in het water terechtkwam. De bestuurder en zijn passagier konden eigenhandig het voertuig verlaten. De passagier werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 310 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --