Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 22-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Aanrijding met teveel op

LEERSUM Op zondag 21 november werd een automobilist na een aanrijding aangehouden.

Rond 21.35 uur reed een 41-jarige automobilist uit Leersum over de Boerenbuurt. Naar zijn zeggen moest hij voor een tegemoetkomende auto uitwijken en belandde daarbij in de berm, waar hij tegen een hek botste.

Politiemensen kwamen ter plaatse en constateerden dat de Leersummer naar alcohol rook. Hij bleek inderdaad teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 330 ug/l, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Kop-staart aanrijding met teveel op

RHENEN Op zondag 21 november raakten drie autos betrokken bij een ongeval.

Rond 17.35 uur reed een 24-jarige automobilist uit Rhenen over de Herenstraat, komende uit de richting van Wageningen. Voor hem reed een 28-jarige automobilist uit Rhenen en daarvoor een 22-jarige automobilist uit Lienden. De 24-jarige automobilist zag te laat dat de autos voor hem remden en hij botste op de auto van de 28-jarige automobilist en die werd op zijn Liendense voorligger gedrukt. Niemand raakte gewond, maar de 24-jarige automobilist bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 740 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Mishandeling

VEENENDAAL Op zondag 21 november werd een jongeman mishandeld door een andere jongeman.

Rond 14.00 uur stond een 18-jarige jongeman uit Veenendaal met enkele vrienden op de Veenslag op de stoep voor een horecagelegenheid. Terwijl zij daar stonden, kwam een groepje van vier jongelui naar hen toe. Het broertje van de 18-jarige jongeman had onlangs een woordenwisseling met één van die jongens gehad en daar kreeg de 18-jarige nu een woordenwisseling met het groepje over. Daarbij werd de Veenendaler in zijn zij geslagen en hij werd verbaal met de dood bedreigd. Het slachtoffer ging met zijn vrienden de horecagelegenheid binnen, maar even later kwam het andere groepje ook naar binnen en werd het slachtoffer door dezelfde verdachte tegen het hoofd geschopt, waarna het groepje verdween.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.