Gemeente Gouda


ontwikkelaar middenwillens bekend (19/11/2004)

De gemeente Gouda gaat samenwerken met Slokker Vastgoed voor het ontwikkelen van de nieuwe woningbouwlocatie Middenwillens. In juni heeft het college van de gemeente Gouda diverse projectontwikkelaars uitgenodigd om een plan te maken voor dit gebied en een grondbieding te doen. Slokker Vastgoed heeft, aldus het college, het beste voorstel gemaakt.

De gemeente Gouda heeft zes projectontwikkelaars uitgenodigd. Voor juli hebben zij een plan ingediend met een daarbij behorende grondprijsbieding. Het college heeft de plannen getoetst aan de van tevoren vastgestelde nota van uitgangspunten. Hierin staat onder andere dat er een veilige woonbuurt moet ontstaan in een groenstedelijk woonmilieu.

In het gewenste woonprogramma wordt uitgegaan van woningbouw in combinatie met een verpleeghuis met 150 bedden. Slokker Vastgoed werkt het plan uit tot een stedenbouwkundig plan. Hierin staat hoe de projectontwikkelaar denkt over inpassing in de omgeving. Daarna volgt de uitwerking in een bouwplan en start de voorbereiding voor het wijzigen van het bestemmingsplan.

Op korte termijn wordt het winnend ontwerp van Slokker Vastgoed besproken met het Wijkteam Achterwillens. Omwonenden en belanghebbenden krijgen tezijnertijd meer informatie over het te ontwikkelen plan en de vervolgstappen.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met: Frits Hildebrand, projectleider afdeling ruimtelijke plannen (06-54982521) of Gerda Hoogendijk, projectassistent afdeling ruimtelijke plannen (0182-588234)


-- einde bericht --