Gemeente Almere

Regionale alarmcentrale verhuist naar Lelystad

De brandweerkazerne aan de Markerkant is met ingang van 22 november 2004 niet meer dag en nacht bereikbaar. Op die datum verhuist de Regionale Alarmcentrale naar Lelystad. In geval van nood is de brandweer natuurlijk altijd te bereiken via het alarmnummer 112.

De Regionale Alarmcentrale, die 24 uur per dag en 7 dagen per week een personele bezetting heeft, was tot op heden gevestigd in de hoofdbrandweerkazerne van Almere aan de Markerkant. Enige jaren gelden werd landelijk besloten de meldkamers van politie, brandweer en ambulances samen te voegen voor een betere onderlinge samenwerking en dienstverlening van de hulpdiensten.

Als gevolg van de verhuizing is er niet meer 24 uur per dag personeel paraat om in de hoofdbrandweerkazerne telefoon aan te nemen of deuren en hekken te bedienen.

De brandweer is daardoor ingaande 22 november 2004 voor vragen over vergunningen, klachten e.d. net als alle andere gemeentelijk diensten bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op het telefoonnummer 036 - 539 54 11.

Wanneer iemand via het alarmnummer de brandweer van Almere alarmeert, worden de brandweerploegen vanaf 22 november 2004 gealarmeerd via de alarmmelder (de zogenaamde pieper).