Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 22 november

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zondagmiddag, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de Gordelweg een snelheidscontrole. Van de in totaal 723 gecontroleerde automobilisten, overschreden op de Gordelweg tussen twee uur en half vier 136 autobestuurders de 50km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur.


* VERKNIPTE STRIPPENKAARTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Een 46-jarige man uit Rotterdam werd zondagmiddag omstreeks half vijf op het Mathenesserplein aangehouden nadat hij had geprobeerd valse strippenkaarten te verkopen. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachte onenigheid had met een man en spraken hen aan. Nadat bleek dat de Rotterdammer valse strippenkaarten te koop had aangeboden werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte dat hij de strippenkaarten had gemaakt door oude kaarten te verknippen en weer aan elkaar te plakken.


* MAN IN WONING OVERVALLEN
RIDDERKERK - Zondagavond kwart over zes werd een 75-jarige man in zijn woning in de Ds. Caspar van Gendtstraat overvallen. Twee mannen, met bivakmuts, drongen de woning binnen en hielden de man vast waarna een onbekend geldbedrag werd weggenomen. Met de buit renden de overvallers de woning uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek naar de overval in.