Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Heelsum - weigerachtige Duitser aangehouden

Publicatiedatum: 22-11-2004

Een 46-jarige automobilist uit het Duitse Altefahr is maandag even na middernacht door de Renkumse politie aangehouden op de autosnelweg A50 bij Heelsum. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid voorbij komen en zetten de achtervolging in. Bovendien voerde de Duitser zowel voor als achter mistlichten aan terwijl dat op dat moment niet nodig was. Nadat de Duitser tot staan was gebracht bleek de auto, met een Nederlandse kentekenplaat, op naam te staan van een zogenoemde katvanger. Dat is iemand die tegen betaling kentekens op naam laat zetten waarmee de feitelijke eigenaar bijvoorbeeld verkeersboetes denkt te ontlopen. Ook werd vastgesteld dat de Duitser een ontzegging van de rijbevoegdheid had.Toen de agenten aangaven dat de auto van de Duitser zou worden afgesleept weigerde hij alle medewerking en sloot zich op in de auto. De agenten hadden op dat moment echter al de autosleutels in handen en wisten de man uit de auto te krijgen. Na een korte schermutseling werd de man vervolgens aangehouden. Tegen de Duitser is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - huiselijk geweld: Arnhemmer aangehouden
Publicatiedatum: 22-11-2004

Een 28-jarige Arnhemmer is zondagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg rond acht uur een melding van huiselijk geweld nadat buurtbewoners tumult hadden gehoord in een woning in de wijk Klarendal. Agenten gingen hierop poolshoogte nemen en troffen een 28-jarige vrouw overstuur aan. Zij verklaarde bij een ruzie door haar vriend te zijn geslagen. Ook zouden er diverse vernielingen zijn aangericht in de woning. De vrouw bleek enkele verwondingen te hebben opgelopen en deed aangifte. De man, die nog in de woning verbleef, werd hierop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - forse schade na verkeersongeval

Publicatiedatum: 22-11-2004

Twee zwaar beschadigde auto's en een totaal vernielde abri. Die balans maakte de Arnhemse politie zondagavond op na een verkeersongeval op de Velperweg, ter hoogte van de Esperantolaan. Daar botsten rond kwart voor acht twee auto's op elkaar. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij. Volgens de politie reed een 32-jarige vrouw uit Arnhem tegen een verkeersheuvel. Daarbij verloor de Arnhemse de macht over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Vervolgens botste ze frontaal op een tegenligger, een 77-jarige vrouw en plaatsgenoot. De 32-jarige Arnhemse kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een abri. Beide betrokken auto's liepen zware schade op en moesten worden afgesleept. Bij geen van de bestuurders was sprake van drankgebruik, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden