Gemeente Doorn


Algemene zaken / week 47

Extra controles fietsverlichting

In deze donkere maanden is het extra belangrijk de fietsverlichting in orde te hebben. Met een goede verlichting heeft u minder kans op een ongeval.

De politie gaat de komende tijd meer en gericht controleren of de fietsverlichting aanstaat en het goed doet. Dit gebeurt door gerichte controles, maar ook tijdens de reguliere surveillances wordt hier extra op gelet. Extra controles vinden met name plaats op school- en woon/werkroutes, maar ook op andere locaties waar veel fietsers zijn. Wie betrapt wordt op overtreding, krijgt meteen een bekeuring: 15 euro voor een kapot of slecht werkend voor- of achterlicht, 25 euro als voor- en achterlicht allebei niet of slecht werken. Oudheidkamer

De oudheidkamer is geopend op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Collecte

Het Leger des Heils collecteert van 22 t/m 27 november ten bate van de kerstviering.

Verwijdering herfstbladeren

Het verwijderen van afgevallen herfstbladeren van wegen, trottoirs en gazons neemt voor de gemeente veel tijd in beslag. Daarbij komt dat veel mensen bladeren uit de eigen tuin met ander tuinafval bij de reeds door de gemeente verzamelde bladeren deponeren. Ook worden reeds bladvrij gemaakte gazons, bermen en straten met name in het weekeinde door aanwonenden opnieuw volgegooid. Dit levert voor de gemeente dubbel werk op.

Voor uw tuin en het milieu is het veel beter de afgevallen bladeren in uw eigen tuin te verwerken (bijvoorbeeld in een composthoop) of te laten liggen onder bomen en struiken. Dit voorkomt niet alleen veel onnodig tuinwerk maar ook wordt op deze manier de natuurlijke kringloop van plantengroei, afsterven en weer verteerd worden tot voedselbron niet verstoord. Bovendien is een natuurlijke tuin veel interessanter voor vogels.

Wij willen u dringend verzoeken de reeds bladvrij gemaakte straten en gazons bladvrij te houden. Omdat dit probleem zich niet in de gehele gemeente voordoet, verzoeken wij u beslist geen bladeren meer op gemeentegrond te deponeren

deze week (week 47) in de Paulus Potterlaan, Vermeerlaan, Rembrandtlaan, Berkenweg, Schimmelpenninck van der Oyelaan, Middenlaan en Gezichtslaan,

volgende week (week 48) in de Frans Halslaan, Ludenlaan, Woestduinlaan, Jan Steenlaan, Vincent van Goghlaan, Mesdaglaan, Kaaplaan, Parklaan, Torenlaan en Oude Woudenbergseweg.

In de week aansluitend op de genoemde week worden deze straten namelijk bladvrij gemaakt.

Bij die werkzaamheden wordt de weg even afgesloten voor doorgaand verkeer, teneinde veilig te kunnen werken. Bestemmingsverkeer wordt wel doorgelaten.

In week 49 wordt u geïnformeerd wanneer de resterende straten van bladeren worden ontdaan.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden als de weersomstandigheden het toelaten. Bij uitstel door bijv. vorst en sneeuw volgt een nieuwe publicatie.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de wijkbeheerders:

Wijk Noord : de heer G. Hardeman, tel. 06-22255847

Wijk Zuid : de heer J. de Klaver, tel. 06-22255848.