EFARMA


Internetapotheek eFarma in hoger beroep tegen Codecommissie Geneesmiddelenreclame

Op vrijdag 19 november heeft apotheek eFarma beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Codecommissie Geneesmiddelenreclame (CGR) van 29 oktober 2004. De CGR bepaalde dat eFarma ongeoorloofde reclame voor geneesmiddelen zou maken door haar klanten een jaarpremie aan te bieden. Deze jaarpremie zou het geneesmiddelengebruik stimuleren volgens de aanklacht van de apothekerskoepel KNMP.

eFarma is echter van mening dat het aanbieden van een premie het gebruik van receptgeneesmiddelen niet stimuleert. Volgens eFarma zijn er teveel factoren die meetellen in de berekening van de zogenaamde rendementspremie, dat het onmogelijk is voor een individuele consument om hier - door meer te consumeren - invloed op uit te oefenen. Daarnaast blijft het hoogst onwaarschijnlijk dat artsen meer gaan voorschrijven, zodat hun patiënt aan het einde van het jaar enkele euro's krijgt. eFarma vindt de uitspraak van de CGR ongefundeerd en onvoldoende gemotiveerd. Bovendien beperkt de uitspraak van de CGR - waar de KNMP zelf zitting in neemt - de mogelijkheid voor concurrentie en mededinging in de zorg en wordt daarmee de wens van de overheid om meer marktwerking belemmerd.

eFarma heeft haar premiestructuur voorlopig aangepast. Wanneer clienten kiezen voor eFarma als vaste leverancier van hun dagelijkse medicijnen ontvangen zij een loyaliteitspremie van 17 euro indien zij bij Zorgverzekeraar VGZ zijn verzekerd.


--------------------------------

Meer informatie:

eFarma,
Hok Tjiook, apotheker
(0251) 225525 / (06) 54698619

22 nov 04 11:28