Ingezonden persbericht


CA BINDT DE STRIJD AAN MET SPYWARE

etrust PestPatrol Anti-Spyware r5 beschermt consumenten en bedrijven tegen spyware, adware, trojans, denial of service agents en andere bedreigingen

Nieuwegein, 22 november 2004 - Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) breidt met de introductie van eTrust PestPatrol Anti-Spyware r5 zijn securitymanagement portfolio uit. eTrust PestPatrol Anti-Spyware r5 is beschikbaar in verschillende pakketten en speciaal ontwikkeld voor consumenten, het MKB en grote bedrijven. De oplossing is gebruiksvriendelijk en ontdekt en verwijdert tienduizenden plagen , zoals spyware, adware, trojans, denial-of-service attack agents en andere bedreigingen. Daarnaast beschermt de oplossing PC s tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal van informatie en verbetert het de performance van PC s.

Spyware neemt momenteel een enorme vlucht en wordt gedefinieerd als een technologie die helpt bij het verzamelen van informatie over een bepaald persoon of organisatie zonder dat de eigenaar van de informatie hiervan op de hoogte is. Spyware zorgt ervoor dat systemen vertragen en internetverbindingen verstoord worden. Ook kan men via spyware ongemerkt in het bezit komen van wachtwoorden.

eTrust PestPatrol Anti-Spyware biedt effectieve bescherming tegen de steeds groter wordende bedreigingen van malware. Dit is een ontwikkeling die iedereen treft die aangesloten is op het internet en niet de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen, zegt Roger Thompson, director of Malicious Content Research bij CA. De nieuwste versie van eTrust PestPatrol Anti-Spyware biedt het bedrijfsleven en consumenten de meest effectieve en uitgebreide bescherming die voorhanden is.

Bedrijven zijn zich momenteel nog niet genoeg bewust van de gevaren van spyware. Dit wordt onderstreept door een recent onderzoek van Independenttool in opdracht van CA onder 100 ICT-managers. Slechts 2% van de respondenten gaf aan via hun werkgever te beschikken over een anti-spyware oplossing. 50% van de respondenten gaf aan wel een anti-spyware oplossing te hebben geïnstalleerd, maar dat uit eigen initiatief te hebben gedaan.

Door gebruikers te beschermen tegen de bedreigingen van spyware reduceert eTrust PestPatrol de risico s op ongeautoriseerde toegang. Verder zorgt de oplossing ervoor dat de bandbreedte niet wordt aangetast en de systeemperformance niet verslechtert. Voor grote bedrijven vermindert eTrust PestPatrol Anti-Spyware ook aanvragen die binnenkomen bij de helpdesk en wordt het securitybeleid gestroomlijnd. Hierdoor hoeven securityteams minder tijd te besteden aan problemen gerelateerd aan spyware.

eTrust PestPatrol Anti-Spyware r5 bevat snellere detectie- en verwijderfuncties en een verbeterde grafische interface. Bovendien biedt de oplossing meer flexibiliteit voor het uitvoeren van periodieke scans en automatische updates die gebruikers beschermen tegen de meest actuele bedreigingen. eTrust PestPatrol Anti-Spyware pakt de volgende zaken aan:
* Spyware die informatie doorspeelt over een individu, zijn computer en surfgewoonten;
* Adware die ongewenste reclame plaatst en PC s vertraagt;
* Keyloggers die alle handelingen van een gebruiker vastleggen om wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens te stelen;
* Browser hi-jackers die homepages aanpassen en zoekresultaten veranderen;
* Remote Access Trojans (RAT s) die ervoor zorgen dat een hacker op afstand een computer kan beheren.

eTrust PestPatrol Anti-Spyware r5 is beschikbaar via gecertificeerde CA partners en distributeurs.

(483 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), s werelds grootste managementsoftwarebedrijf, levert software en diensten op het gebied van beheer, security, storage, life cycle en service management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com.

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com
joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com

Voor meer informatie over eTrust PestPatrol en het downloaden van 30 dagen trial cd s kunt u contact opnemen met CA s Customer Interaction Centre: Tel: 030-6082791
E-mail: infonl@ca.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com