Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


22 november 2004


STEENDEREN - Gladheid oorzaak aanrijding


Gladheid was zondagmorgen (21/11) op de Doesburgseweg de oorzaak dat een 70-jarige automobilist uit Someren een éénzijdige aanrijding kreeg. De man reed rond 09.45 uur vanuit Doesburg over de Doesburgseweg en in een bocht was het wegdek glad zodat de man de controle over het stuur verloor, tegen een verkeersbord botste en vervolgens op de kop in een weiland belandde. Een getuige hielp de man en zijn vrouw uit de auto. Beiden liepen geen letsel op. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg.


TWELLO - Bromfietser onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (22/11) op het Schalkerpad een 30-jarige bromfietser uit Wilp aangehouden die behoorlijk onder invloed van alcohol was. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 03.50 uur en constateerde dat hij een slok te veel op had. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 2,6. De politie maakte proces-verbaal op. De man had zich eerder aan dit feit schuldig gemaakt.


BARCHEM - Driewieler uit verzorgingshuis verdwenen


Onbekenden hebben in het weekeinde 20/11 uit een verzorgingshuis aan de Borculoseweg een driewieler weggehaald. De driewieler stond niet op slot en de 86-jarige eigenaar is door dit voorval ernstig gedupeerd. De politie trof op de plaats waar de driewieler stond onder meer een jas aan. Deze jas ligt nu op het politiebureau en de politie vermoedt, dat jongeren debet zijn aan het verdwijnen van de driewieler en doet een beroep op hen om aan te geven waar het vervoermiddel is.


EPSE - Inbraak in woning


Onbekenden hebben in het weekeinde ingebroken in een woning aan de Renbaan. De 77-jarige eigenaar ontdekte maandagmiddag (21/11) de inbraak. De daders vernielden de ruit van een tuindeur en namen een elektrische fiets met een waarde van 1.500 euro mee. De dief nam niet de acculader mee maar liet wel een andere fiets achter. De politie stelt een onderzoek in.


EERBEEK - Hond niet aangelijnd


De politie maakte zondagmorgen (21/11) tegen een 77-jarige man uit Eerbeek proces-verbaal op wegens het niet aan de lijn hebben van zijn hond. De politie zag de man rond 07.55 uur lopen met zijn niet aangelijnde hond. De politie sprak de man aan die wel wist dat zijn hond aangelijnd moest zijn.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --