Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 november 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist in sloot, brandweer helpt om man te bevrijden

Enschede

Maandagmorgen 22 november omstreeks 00.10 uur werd een aanrijding gemeld op de Beckumerstraat tussen Boekelo en Beckum, nog binnen de gemeentegrenzen van Enschede. Bleek dat een 40 jr. automobilist uit Hengelo in een van de vele bochten in deze weg vermoedelijk de macht over het stuur is kwijt geraakt en in de sloot terecht kwam. Met behulp van de ter plaatse gekomen brandweer is de 40 jr. uit de auto gehaald en door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is er door een gemeentearts een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. (04-143977)

Gestolen auto in vijver

In Oosterbeek gestolen auto, aangetroffen in vijver in Enschede

Enschede

Zondagavond 21 november werd om ongeveer 22.15 uur doorgegeven dat in een vijver in het Wesselerbrinkpark in Enschede een auto was gedumpt. Bleek te gaan om een auto die in Oosterbeek was ontvreemd en waarvan door de 84 jr. eigenaresse uit die plaats melding was gedaan. De auto is uit het water gehaald en afgesleept. De eigenaresse is maandagmorgen in kennis gesteld. (04-143963)

Aanhouding i.v.m. rijden onder invloed

Automobilist na lange achtervolging en negeren diverse stoptekens aangehouden

Enschede / Hengelo

Maandagmorgen 22 november omstreeks 01.50 uur zagen surveillerende politiemensen in de tunnel op de hoek Parkweg / Tubantiasingel in Enschede een auto rijden die geen verlichting voerde. Nadat de politiemensen waren gekeerd werd de automobilist gevolgd over de Parkweg richting Westerval, waarbij hij slingerend reed en bijna diverse keren vluchtheuvels raakte of uit de bocht vloog. Hij reageerde niet op gegeven stoptekens en op de Auke Vleerstraat raakten de politiemensen de auto, die steeds zonder verlichting reed, kwijt. In Hengelo werd de auto opnieuw op de Breemarsweg gesignaleerd. Ook nu reed de bestuurder slingerend en kon daarna met de nodige moeite, hij werd met drie politieauto's klemgereden, tot stoppen worden gedwongen op Diamantstraat in Hengelo. De bestuurder, een 32 jr. Almeloer, werd uit de auto gehaald en overmatig alcoholgebruik werd geconstateerd. De man werd naar het bureau overgebracht en daar ter ontnuchtering opgesloten. Voor hij werd opgesloten kreeg hij nog de kans om de ademanalyse te voltooien, maar hij weigerde iedere medewerking. In de loop van de maandag is hij, na te zijn ontnuchterd, afgehoord. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-143978)

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt fietster aan

Borne

Zondagmiddag 21 november omstreeks 15.30 werd een aanrijding gemeld op de Bekenhorst in Borne. Bleek dat een 19 jr. automobilist uit Borne, bij het uitrijden van de tunnel in de Bekenhorst, de macht over het stuur verloor en tegen de achterzijde van de fiets van een 19 jr. Hengelose aanreed, die over het fietsstrook van de Bekenhorst reed. Het vermoeden bestaat dat door het natte wegdek de wielen blokkeerden en de bestuurder met zijn auto rechtdoor reed in plaats van links de bocht in te gaan. De fietster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo waar ze een nacht ter observatie werd opgenomen. (04-143868)

Aanrijding, bestuurder onder invloed

Automobilist valt onder invloed in slaap, wordt daarna aangereden

Holten

Maandagmorgen 22 november wordt om ongeveer 03.50 uur gemeld dat op de Larenseweg in Holten een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 21 jr. automobilist uit Oldenzaal, op weg naar zijn werk, achter het stuur in slaap was gevallen en de auto stond stil op de rechter rijstrook van de Larenseweg. Een 38 jr. automobilist uit het Duitse Dalum, zag, komende vanuit de richting A1, de auto te laat staan en raakte met zijn auto de rechter achterzijde van de stilstaande auto. Beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. Bleek dat de 21 jr. onder invloed van de nodige alcohol verkeerde, waarvoor hij werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.36 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-143984)

Vriend gooit vriendin met mes

Man aangehouden nadat hij zijn vriendin met mes had gegooid en deze in het ziekenhuis moest worden opgenomen

Almelo

Zondagavond 21 november werd gemeld dat in een woning aan de Gagelstraat iemand gewond was geraakt. Bleek dat een 30 jr. bewoner ruzie had gekregen met zijn evenoude vriendin en dat hij daarbij haar met een mes had gegooid wat hij in de hand had gehad. Hierbij was zij gewond in de rug. Door een ter plaatse gekomen vriendin van het slachtoffer was zij naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht waar ze werd opgenomen. Later bleken er geen vitale delen geraakt te zijn. De dader was daarna ook richting ziekenhuis gereden en daar door de politiemensen gesignaleerd en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau waar de 30 jr. terzake poging tot doodslag dan wel poging tot zware mishandeling is opgesloten en later op de avond voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (04-143935)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --