Politie Limburg-Noord


6 onopgeloste misdrijven in De Gouden Tip

Datum: 22-11-2004

Tijd bericht: 11:18

Plaats: Venlo / Maastricht

In de uitzending van dinsdag 23 november roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van in totaal zes misdrijven.

Zaak 1
Hier laten we een aantal bewakingsbeelden zien van mensen die van diefstal worden verdacht, te weten: * Diefstal uit een sealbag bij de afstortkluis van een bank in Roermond;
* pinnen met een creditcard die uit het gemeentehuis in Venlo is gestolen;
* pinnen met diverse pinpassen die oa door wisseltrucs bij mensen zijn weggenomen. Dit speelde zich af in Landgraaf en omgeving.

Zaak 2
In mei was een kinderlokker actief in de omgeving van Weert. Door een getuige is een soort logo omschreven dat op het witte busje zou staan waarin de kinderlokker rondreed (en misschien nog rondrijdt). Dit logo wordt in de uitzending getoond.

Zaak 3:
Op 9 oktober komen 4 vrouwen naar een supermarkt in Geleen. In 2 koppels gaan ze boodschappen doen. Door middel van een afleidingstruuk gaan beide koppels er uiteindelijk vandoor met een volle kar boodschappen. Van deze diefstal zijn bewakingsbeelden gemaakt die in de uitzending worden getoond.

Zaak 4:
Op 23 oktober, even na sluitingstijd, wordt een gewapende overval gepleegd op een doe-het-zelf zaak, de Fixet, in Venray. Als de bedrijfsleider naar de auto loopt met de dagopbrengst, komt ineens een gemaskerde man op hem afrennen. Hij bedreigt de bedrijfsleider met een vuurwapen en berooft hem van de dagopbrengst. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 23 november om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om zeven minuten over elk vol uur tot en met 00:07 uur. Ook woensdag 24 november wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. Zaterdag 27 november tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.

Vanaf de eerste uitzending staan de teksten en foto's op de geheel vernieuwde internetsite www.degoudentip.tv . Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. U kunt alle zaken dan natuurlijk ook nalezen op L1-text pagina 147.