Gemeente Waterland


Waterland is een gemeente met in totaal maar liefst 319 rijksmonumenten en 59 gemeentelijke monumenten. Naast een groot aantal monumenten heeft de gemeente Waterland vier beschermde stads- en dorpsgezichten. Dit zijn de schilderachtige dorpen Broek in Waterland en Zuiderwoude, de havenstad Monnickendam en het voormalige eiland Marken.

De commissie Stads- en Dorpsbeheer adviseert burgemeester en wethouders over de toepassing van de Monumentenwet, over de gemeentelijke monumentenzorg en over de toepassing van voorschriften omtrent welstand in de beschermde stads- en dorpsgezichten. Verder adviseert de commissie desgevraagd over de toepassing van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in de vier beschermde gezichten..De commissie vergadert eens per maand in de middag. Met de voorbereidingstijd daarbij kost het ongeveer een halve dag per maand. Voor de commissie Stads- en Dorpsbeheer zoeken wij een:

* VOORZITTER

De functie
Als voorzitter bent u verantwoordelijk voor een soepel draaiende commissie die het College zorgvuldig adviseert inzake welstand in de brede zin van het woord. Door uw stimulerende manier van leidinggeven inspireert u de andere leden hun welkome mening te geven, die u vervolgens samenvat en puntig weergeeft. Natuurlijk bent u als voorzitter en gastheer makkelijk toegankelijk voor indieners van plannen.

Wij vragen
U heeft een HBO of academisch werk-en denkniveau en affiniteit met monumentenzorg en welstand. U bent een ervaren voorzitter; die ervaring heeft u opgedaan als voorzitter van een dergelijke commissie. In ieder geval moet u in staat zijn een onafhankelijke positie in te nemen binnen de commissie. U kunt standpunten zowel schriftelijk als mondeling helder weergeven.

Wij bieden
Een interessante functie in een gemeente met tal van monumenten en vier beschermde stads-en dorpsgezichten. Als commissielid ontvangt u een vergoeding voor het bijwonen van de vergaderingen.

Interessant?
Wilt u eerst meer informatie belt u dan Anne van Wijngaarden, secretaris van de commissie Stads-en Dorpsbeheer., telefoon 0299-658 585. Meer informatie is ook te vinden op onze website www.Waterland.nl

Uw brief kunt u tot 1 december sturen aan het College van B&W van Waterland, Postbus 1000, 1140 BA o.v.v. voorzitter cie. SDB. Mailen kan uiteraard ook (mw) j.vd.geer@waterland.nl