Politie Amsterdam-Amstelland

Dode op baanvak metrostation Venserpolder

22-11-2004. Zondagochtend rond kwart over acht werd op het baanvak van metrostation Venserpolder een dode man aangetroffen. Het slachtoffer, een 45-jarige man, is door onbekende oorzaak om het leven gekomen. Er is geen sprake van een misdrijf.

Rechercheurs van bureau Flierbosdreef en de technische recherche hebben een onderzoek ingesteld. Het vermoeden bestaat dat de man zaterdagavond, onder invloed van alcohol, van het perron is gevallen.
---

Lichaam vrouw aangetroffen op rijbaan

22-11-2004. Vrijdagavond rond tien voor elf troffen politiemensen op de rijbaan van de Savornin Lohmanstraat het levenloze lichaam aan van een 33-jarige vrouw uit Amsterdam. Omdat niet duidelijk was hoe de vrouw was overleden werd direct een rechercheteam opgestart.

De technische recherche voerde een uitgebreid forensisch onderzoek uit. Uit sectie op het stoffelijk overschot van de vrouw bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) bleek dat er geen sprake was van een misdrijf.

---

Overval op sportcentrum

22-11-2004. Vrijdagavond rond kwart voor tien vond in een sportcentrum aan het Sint Gilleshof een gewapende overval plaats.

Twee, vermoedelijke Noord-Afrikaanse, mannen betraden gemaskerd het centrum en bedreigde een personeelslid met een vuurwapen. Een schermutseling volgde waarna de medewerker een sauna in vluchtte. De overvallers probeerden geld uit de kassa te halen maar zonder succes. Daarna vertrokken ze.

---


22-11-2004. Zaterdagmiddag kort voor halfvier vond een gewapende overval plaats op een juwelier op het Rokin. Twee mannen liepen de zaak in en bedreigde het personeel met een vuurwapen. De daders waren uit op exclusieve sieraden en horloges in de vitrines.