Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gemeenten koppelen interne arbeidsmarkten

Minder ambtenaren op straat door uitwisseling via landelijke mobiliteitsbank

GemeenteBanen.nl, de carrièresite voor Nederlandse Gemeenten en andere decentrale overheden, introduceert vandaag de landelijke Mobiliteitsbank Decentrale Overheid. Met de oprichting van deze mobiliteitsbank wordt in één keer de volledige interne arbeidsmarkt van ruim 300 overheden ontsloten. Met de Mobiliteitsbank wordt tegemoetgekomen aan de stijgende vraag naar een mogelijkheid om ambtenaren wier formatieplaats is of dreigt te worden wegbezuinigd, snel in contact te brengen met potentiële nieuwe werkgevers binnen of buiten de overheidssector. Daarmee wordt niet alleen een snellere doorstroom van ambtenaren bereikt, maar kunnen gemeenten ook aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

De oprichting van het interne arbeidsnetwerk komt direct voort uit de sterk toegenomen behoefte van overheden om de profielen van boventallige -en reïntegratiekandidaten ook buiten de eigen organisatie onder de aandacht te brengen. Hierdoor worden de kansen voor succesvolle herplaatsing van kandidaten, die veelal als gevolg van één van de vele reorganisaties binnen de sector boventallig zijn geworden, aanmerkelijk vergroot.

Daarmee draagt de Mobiliteitsbank er ook toe bij dat kostbare kennis voor de sector behouden blijft en dat de vakspecialisten beschikbaar komen voor aangesloten organisaties. De mobiliteitsbank moet er bovendien toe bijdragen dat een aanmerkelijke besparing kan worden gerealiseerd op kostbare outplacementtrajecten. Door de ontstane transparantie op de gezamenlijke arbeidsmarkt wordt het voor de aangesloten overheden immers veel eenvoudiger om een nieuwe betrekking voor boventallig personeel te vinden.

Concept regionaal al succesvol

Met de lancering van de Mobiliteitsbank introduceert JobsRepublic, de organisatie die de exploitatie van GemeenteBanen.nl verzorgt, een concept dat al sinds langere tijd wordt toegepast door regionale samenwerkingsverbanden zoals van de overheden in de regio Arnhem-Nijmegen en de gezamenlijke overheden in Friesland. Binnen deze regio s, die voor hun virtuele mobiliteitscentrum gebruik maken van de technologie van het JobsRepublic CareerCenter, is de digitale samenwerking tussen gemeenten een succes. Ditzelfde concept wordt nu dus via GemeenteBanen.nl ingezet op landelijke schaal. GemeenteBanen.nl is daarmee de eerste landelijke vacaturesite die zich begeeft op de interne arbeidsmarkt van organisaties.

GemeenteBanen.nl

GemeenteBanen.nl is gelanceerd in 2000 en sindsdien uitgegroeid tot het grootste wervingsmedium voor de decentrale overheid. De site bevat gemiddeld 400 nieuwe vacatures per maand ontvangt maandelijks ruim 125.000 unieke bezoekers per maand en bijna 300 permanent aangesloten overheden.

JobsRepublic

JobsRepublic E-Recruitment Solution Providers is volledig gespecialiseerd in de ontwikkeling van webbased applicaties en sites op het gebied van arbeidsmobiliteit en werving -en selectie. Naast de ontwikkeling van een uitgebreide serie e-recruitmentproducten exploiteert de organisatie een vijftal doelgroepgerichte carrièresites, waaronder ZorgBanen.nl en CarrièrebeursOverheid.nl

--------