Politie Zuid-Holland-Zuid

22/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-11-2004 - Persberichten District I

AANRIJDING
DORDRECHT- Een 47-jarige man uit Dordrecht is op zondag 21 november door de politie aangehouden. De man reed over de Zwijndrechtse brug in de richting van Zwijndrecht toen zijn auto in de slip raakte. De auto kwam vervolgens tegen de brugwand tot stilstand. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hier is hij later aangehouden. De auto is als gevolg van de aanrijding total loss geraakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 21 november een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden inzake huiselijk geweld. De man was al eerder aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin en was zondagmiddag verhaal bij haar gaan halen. De 25-jarige vriendin heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte verscheen aan het einde van de middag op het politiebureau in Krispijn. Toen agenten hem meldden dat hij was aangehouden wegens mishandeling, nam hij echter de benen. De man vluchtte de ten Katestraat in. Via diverse tuinen en brandgangen klom hij uiteindelijk op het dak van een woning aan de Isaac da Costastraat. Nadat agenten een tijd op de verdachte hadden ingepraat, kwam hij naar beneden en kon hij worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

GESTOLEN BROMFIETS TERUG
DORDRECHT- Op zondag 21 november is een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Dit vond plaats aan de Willem de Rijkestraat. De jongen reed hier op een bromfiets en droeg geen helm. Toen agenten hem staande hielden, bleek dat de bromfiets gestolen was. De jongen is meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer heengezonden.

BEROVING: 3 AANHOUDINGEN
DORDRECHT- Op zondagavond 21 november is een 19-jarige man uit Dordrecht beroofd bij een pinautomaat aan de Voorstraat. De man werd onder dreiging van een wapen naar zijn pincode gevraagd. Hij werd tegen de grond gedrukt, trapten tegen zijn lichaam en sloegen met het wapen op het hoofd van het slachtoffer. Vervolgens werd er met het wapen geschoten. Het bleek achteraf te gaan om een bolletjes pistool. Het slachtoffer heeft een wond aan het hoofd opgelopen. Aan de hand van het signalement van de daders, kon de politie later die avond drie mannen aanhouden. Agenten lieten de auto van de daders stoppen op de Dr. Schaepmanstraat. De inzittenden voldeden aan het signalement van de daders. De bestuurder, een 22-jarige man uit Dordrecht ging ervan door toen hem werd meegedeeld dat hij was aangehouden.Een van de agenten zette te voet de achtervolging in. In de Huygensstraat kon de agent de verdachte in de kraag grijpen. De twee inzittenden van de auto, een 22-jarige en een 24-jarige man uit Dordrecht werden ook aangehouden. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op zondagavond 21 november heeft de politie een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Talmaweg. De man reed op een soort elektrische step. Toen agenten de man aanspraken, roken zij alcohol. Vervolgens lieten de agenten de man blazen. Hieruit bleek dat hij te veel alcohol op had. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen.