2e persbericht van maandag 22 november 2004

Eindhoven 22-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad aangehouden

Op de Raiffeisenstraat is zondagmiddag rond 16.45 uur een 28-jarige Amsterdammer aangehouden. Een getuige had gezien dat hij daar een fiets aan het stelen was en waarschuwde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man nog volop bezig het slot open te breken. Hij is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na ongeval en rijden zonder rijbewijs

Een man van 35 jaar uit Eindhoven is zondagavond aangehouden nadat hij op de kruising Hoogstraat/Boutenslaan een ongeval veroorzaakte. De automobilist gaf daar rond 21.30 uur geen voorrang aan een andere auto die werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Eindhoven. Niemand raakte gewond. Na de botsing weigerde de man met de gewaarschuwde agenten mee naar het bureau te gaan, waarna hij geboeid werd afgevoerd. Op het bureau bleek hij geen rijbewijs te hebben. Hij is met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen

In een woning aan de Twentehof heeft de politie maandag kort na middernacht een hennepkwekerij met 135 planten en de nodige kweekapparatuur gevonden. Ook werd een hennepdrogerij met een hoeveelheid gedroogde henneptoppen aangetroffen. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De 40-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De man was zondagavond ook betrokken bij een aanrijding op de Gooisehof. Rond 22.40 uur reed hij daar met zijn auto, verloor de macht over het stuur en belandde in de voortuin van een woning. Uit een ademanalyse op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,45 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Na verder onderzoek kwamen de agenten bij de man thuis de hennepplantage en drogerij tegen.

Helmond: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 26-jarige Helmonder heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man was rond 21.15 uur betrokken bij een aanrijding op de kruising 3e Haagstraat/2e Haagstraat/Hornestraat. Hij botste daar met zijn auto tegen de wagen van een 43-jarige Helmonder. De toedracht is nog onduidelijk; er raakte niemand gewond. Toen agenten ter plaatse kwam, merkten ze dat de 26-jarige man had gedronken. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van 1,65 bleek te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Opgepakt voor mishandelen vrouw

Een man van 27 jaar met de Joegoslavische nationaliteit is zondagavond rond 19.00 uur aangehouden in zijn woning aan de Vooraard. Hij zou kort daarvoor zijn 23-jarige vrouw in hun woning hebben mishandeld door haar te slaan. Ook zou hij de vrouw met de dood hebben bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Rijbewijs ingenomen

Een 27-jarige man uit Valkenswaard heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken een auto bestuurde. Agenten zagen hem rond 21.50 uur op de Markt rijden en controleerden de man vervolgens op de Unastraat. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,60, waarop hij zijn rijbewijs moest inleveren en er proces-verbaal tegen de man werd opgemaakt.

Beek en Donk: Veroorzaker ongeval raakt rijbewijs kwijt

Een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit heeft zondagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. Op de Oranjelaan reed hij rond 17.30 uur met zijn auto tegen een hem tegemoetkomende wagen, die werd bestuurd door een 53-jarige man uit Tilburg. Niemand raakte gewond, maar de Pool ging er wel met zijn auto vandoor. De Tilburger is er met zijn wagen achteraan gegaan, waarna de Pool toch stopte. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van ruim 2,40 te hebben. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.