Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 november 2004


Bestuurder scooter gewond


Bij een aanrijding op de kruising Schotweg / Herderweg raakte woensdagmorgen (17/11) een 20 jarige Apeldoorner gewond. De Apeldoorner reed rond 09.30 uur op de Herwerweg. Op de kruising met de Schotweg verleende hij geen voorrang aan een 38 jarige automobilist uit Apeldoorner en een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de scooter werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bij technisch onderzoek aan zijn voertuig bleken o.a. de remmen niet in orde te zijn.


(bovenstaand bericht is afgelopen week onjuist aangeleverd; hier de juiste toedracht)


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagmiddag (21/11) op de Lange Amerikaweg een 43-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 14.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie gaf de man een rijverbod van één uur en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Auto opengebroken


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (21/11) een auto aan de Casper Fagelstraat opengebroken. De dieven namen een hoeveelheid goederen mee als onder meer kleding, sieraden en geluidsapparatuur. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Diefstal in verzorgingshuizen

Dieven hebben uit twee verzorgingshuizen goederen gestolen. Uit een verzorgingshuis aan de Arnhemseweg nam een onbekende zondagmiddag (21/11) uit een tas een portemonnee met geld mee. De 90-jarige bewoonster deed even een dutje en toen zij wakker werd was haar portemonnee verdwenen. Van een 81-jarige bewoonster van een woonzorgcentrum aan de Koninginnelaan werd haar tas gestolen. De vrouw verliet even haar kamer en bij terugkeer was haar tas verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.


WENUM WIESEL - Inbraak in woning


Inbrekers hebben zondagmiddag (21/11) een bezoek gebracht aan een woning aan de Wieselse Kampweg. De dieven kwamen de woning binnen door een deur aan de achterzijde open te breken. Verdwenen zijn onder meer een televisietoestel, twee luidsprekerkasten en een computer. De 49-jarige eigenares deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Man tank zonder te betalen


De politie heeft zondagmiddag een 20-jarige Apeldoorner aangehouden die eerder bij een benzinepomp op de Laan van Zevenhuizen benzine had getankt zonder af te rekenen. De man tankte rond 10.30 uur voor 52 euro aan benzine en ging er vandoor. De pompbediende noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politie. De politie ging op zoek naar de dader en vroeg hem telefonisch op het politiebureau te komen. De man deed dit inderdaad en bekende het feit en zal het getankte bedrag alsnog betalen. De politie verwees de verdachte door naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


APELDOORN - Jeugdige vandalen gepakt


De politie heeft twee Apeldoornse vandaaltjes (11 en 12 jaar) aangehouden die zondagmidag een ruit van een leegstaande wasserij aan de Jachtlaan hadden vernield. De jongen gooiden rond 16.00 uur een ruit in en werden door de politie aangehouden. De politie droeg hen over aan de ouders, die de schade zullen vergoeden en verwees de knulletjes door naar het preventieproject LINK waar een passende straf wordt getroffen.


APELDOORN - Vrouw dupe van wisseltruc


Een 81-jarige bewoonster van de Laan van Orden is zatermiddag (20/11) de dupe geworden van een wisseltruc. Zij deed zondag (21/11) hiervan aangifte. Een zogenaamde meteropnemer belde zaterdag bij de vrouw aan met het smoesje dat zij geld terug zou krijgen. Hij had hiervoor haar rekeningnummer nodig. Toen de vrouw haar pasje ophaalde verwisselde de man dit snel. Toen de vrouw dit ontdekte werd haar pasje direct geblokkeerd. De politie is op zoek naar de dader.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --