Politie Amsterdam-Amstelland

Geld door de lucht na gewapende overval

22-11-2004. Vrijdagavond rond zes uur liepen twee mannen met helmen en een sjaal voor hun gezicht een slijterij binnen. Ze bedreigden het aanwezige personeelslid met een vuurwapen. De winkelbediende wist de zaak uit te vluchten.

Kort hierop gingen ook de overvallers er vandoor met een onbekend geldbedrag. Zij sprongen op een zilverkleurige scooter. Bij het wegrijden verloren de daders een gedeelte van de buit.
---
Overval coffeeshop Bos en Lommerweg
22-11-2004. Twee met messen gewapende mannen hebben zaterdagavond geprobeerd om een coffeeshop op de Bos en Lommerweg te overvallen. Toen de beheerder een mes op zijn keel kreeg ontstond een worsteling, waarbij hij lichtgewond raakte. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor.
Dode op baanvak metrostation Venserpolder
22-11-2004. Zondagochtend rond kwart over acht werd op het baanvak van metrostation Venserpolder een dode man aangetroffen. Het slachtoffer, een 45-jarige man, is door onbekende oorzaak om het leven gekomen. Er is geen sprake van een misdrijf.
Rechercheurs van bureau Flierbosdreef en de technische recherche hebben een onderzoek ingesteld. Het vermoeden bestaat dat de man zaterdagavond, onder invloed van alcohol, van het perron is gevallen.
---

Lichaam vrouw aangetroffen op rijbaan
22-11-2004. Vrijdagavond rond tien voor elf troffen politiemensen op de rijbaan van de Savornin Lohmanstraat het levenloze lichaam aan van een 33-jarige vrouw uit Amsterdam. Omdat niet duidelijk was hoe de vrouw was overleden werd direct een rechercheteam opgestart.

De technische recherche voerde een uitgebreid forensisch onderzoek uit. Uit sectie op het stoffelijk overschot van de vrouw bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) bleek dat er geen sprake was van een misdrijf.
Schipper gered van zinkend schip
22-11-2004. Zondagmiddag zagen agenten een zinkend bootje drijven in het midden van de Amstel. Aan boord zat een man met een hoofdwond. Nadat een politieman de man gered had, verdween het scheepje onder water.
Het bootje bleek tegen een steiger te zijn gevaren waardoor het averij had opgelopen. De schipper werd overgebracht naar een ziekenhuis waar een bloedproef werd afgenomen.
Verwarde man dreigt met bijl
22-11-2004. Vrijdagmiddag rond twee uur arresteerde de politie een 57-jarige Amsterdammer in zijn woning aan de Noordbrabantstraat. De man had een 15-jarige buurjongen met een bijl bedreigd.